Francois Fillon a declarat ca isi va mentine candidatura la presedintie: "Nu voi ceda, nu ma voi retrage"


Ultimul update: Sambata 04 Martie 2017 07:09
Data publicarii: Miercuri 01 Martie 2017 15:00
Categorie: Stiri externe
francois fillon

Fillon isi mentine candidatura la presedintie in pofida viitoarei sale inculpari si denunta un ”asasinat politic”

Francois Fillon a contaatacat puternic miercuri, anuntand ca ramane in cursa pentru alegerile prezidentiale in timp ce urmeaza sa fie inculpat in dosarul presupusei angajari fictive a sotiei sale, relateaza AFP, citat de News.ro

”Nu voi ceda, nu ma voi retrage”. ”Voi merge pana la capat”, a declarat candidatul Les Republicains (LR, dreapta, in opozitie) intr-o declaratie de presa, la sediul de campanie, in care a denuntat un ”asasinat politic”.

Anturajul sau a anuntat ca va face aceasta declaratie de presa dupa amanarea in ultimul moment si fara vreo explicatie, miercuri dimineata, a vizitei fostului premier al lui Nicolas Sarkozy la Salonul Agricol.

Insa, dupa o dimineata de speculatii intense, Francois Fillon a sfarsit prin a oferi motivul acestei improvizari generalizate: ”avocatul meu a fost informat ca voi fi convocat pe 15 martie de judecatorii de instructie pentru a fi inculpat”. El a dat asigurari ca se va prezenta la aceasta convocare.

Trei judecatori de instructie au fost sesizati sa ancheteze acest caz de presupuse angajari fictive ale sotiei, dar si celor doi copii ai lui Francois Fillon drept consilieri parlamentari, dezvaluite de Le Canard enchaine la sfarsitul lui ianuarie.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO