Francezii au iesit in strada inspirati de protestele din tara noastra. "Oamenii trebuie sa reactioneze ca in Romania". VIDEO


Ultimul update: Joi 23 Februarie 2017 07:04
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2017 08:42
Categorie: Stiri externe

Francezii au iesit duminica in strada, in Paris, dar si in alte orase, si au manifestat impotriva politicienilor corupti. In capitala Frantei, au impanzit Place de la Republique.

Protestatarii spun ca, la fel ca romanii care participa de 20 de zile incoace la demonstratii, vor si ei sa se faca auziti. Aproximativ 1.500 de oameni au manifestat ieri la Paris si au denuntat coruptia politicienilor francezi.

"Nu castigam destul si vedem in fiecare zi cum politicieni castiga milioane. Lucrez pe cont propriu si platesc o multime de taxe, iar mie imi ramane foarte putin, ce ar trebui sa-mi revina merge catre stat. Cred ca oamenii trebuie sa reactioneze, trebuie sa se intample ceea ce s-a intamplat in Romania."

Protestatarii au venit cu pancarte pe care au scris "Parisul cere abolirea privilegiilor", "Stop coruptiei si impunitatii politicienilor" sau "Un pic de etica in politica noastra".

Tinta multor mesaje a fost candidatul dreptei la prezidentiale, Francois Fillon. Acesta e acuzat ca si-ar fi platit sotia si fiica din bani publici si le-ar fi angajat fictiv la biroul sau de parlamentar. Nu a fost insa singurul vizat.

"Acest protest le permite oamenilor sa se simta mai bine, furia noastra nu ramane astfel inchisa in noi. Trecem de la a pastra aceasta furie care ne distruge la a arata ca suntem un grup unit."

Un alt caz de coruptie care face valva in Franta este cel in care este implicata candidata extremei dreapta la prezidentiale - Marine Le Pen. Ea este anchetata intr-un dosar privind angajari fictive, si se afla si in centrul unui scandal legat de finantarea primita de partidul sau de la o banca ruseasca.

VIDEO PROTVPLUS.RO