Focuri de arma langa casa lui Joe Biden din Delaware. Vicepresedintele american nu era in locuinta in momentul incidentului


Ultimul update: Miercuri 21 Ianuarie 2015 04:11
Data publicarii: Duminica 18 Ianuarie 2015 21:39
Categorie: Stiri externe
Joe Biden

Focuri de arma au fost trase sambata seara in apropierea casei vicepresedintelui Statelor Unite din statul Delaware, dar Joe Biden nu se afla inauntru, a declarat un oficial de la Secret Service, relateaza BBC News online.

Focurile de arma au fost trase de pe un drum public, sambata, la ora locala 20.25 (3.25, ora Romaniei), in afara perimetrului de securitate delimitat, a declarat Robert Hoback. Drumul trece la cateva sute de metri de casa.

In urma incidentului a fost deschisa o ancheta, iar oficiali verifica daca gloantele au atins locuinta. Secret Service a precizat ca vehiculul din care s-a tras a trecut cu o viteza foarte mare pe langa resedinta vicepresedintelui.

"Focurile de arma au fost auzite de catre personalul Secret Service postat la resedinta, iar vehiculul a fost observat de catre un agent in timp ce parasea scena cu o viteza foarte mare", potrivit acestei unitati de politie de elita.

Biroul vicepresedintelui a anuntat ca Joe Biden si sotia sa Jill au fost informati ulterior cu privire la incident.

Familia Biden petrece mult timp, in weekenduri, in casa din Delaware, potrivit Associated Press.

Incidentul a avut loc la doar cateva luni dupa ce un intrus inarmat cu un cutit a reusit sa treaca de Secret Service si sa patrunda in Casa Alba. Directoarea Secret Service a demisionat din cauza acestei "'brese", dar si altor erori anterioare in securitatea presedintelui, puternic mediatizate.

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO