Fiul cel mic al lui Kim Jong-Il, numit general, ca sa preia puterea


Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2012 21:57
Data publicarii: Marti 28 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
Kim Jong-Il

Cel mai important eveniment de astazi din Coreea de Nord a fost inaintarea in grad de general a fiului cel mic al lui Kim Jong-Il. Aceasta decizie intareste zvonurile din ultima vreme, care spun ca dictatorul coreean ii va preda acestuia puterea.

Kim Jong-Un a fost numit general si va fi, probabil, succesorul lui Kim Jong-Il.

Conducerea Partidului Muncitorilor, care nu s-a mai intrunit de 30 de ani, a fost convocata in doar cateva ore de la numirea lui Kim Jong-Un in gradul de general, desi acesta nu are niciun fel de pregatire militara.

Conform presei din Coreea, citata de BBC, tatal sau, despre care se stie ca este bolnav, a fost reconfirmat insa ca lider.

Problema succesiunii puterii din Coreea de Nord este un subiect foarte urmarit de media internationala, din cauza programului nuclear al acestei tari si a relatiilor tensionate pe care le are cu Coreea de Sud.

In afara de Kim Jong-Un, in varsta de 27 de ani, numit general cu patru stele, i-au fost acordate aceleasi titluri si ranguri si surorii liderului nord-coreean, Kim Kyoung-Hui, a precizat agentia nord-coreeana, KCNA.

Cu toate acestea, noteaza BBC, pana acum numele lui Kim Jong-Un nu a fost mentionat niciodata de mass-media nationala. Drept pentru care, se cunosc foarte putine detalii despre acesta, in afara de varsta si de faptul ca a fost educat in Elvetia.

Cat despre Kim Jong-Il, se spune ca starea sa de sanatate este precara si ca in urma cu doi ani ar fi avut un atac cerebral. El a fost sa se trateze in China, desi administratiile de la Beijing sau Phenian nu au comentat oficial.

Sursa: BBC NEWS

Fanii Coreei de Nord la Cupa Mondiala au fost recrutati de partid
Coreea de Nord isi aliniaza viitorii lideri? Analistii spun ca da
Coreea de Nord si Coreea de Sud: in prag de razboi!
VIDEO PROTVPLUS.RO