Femeia care s-a înrolat în Batalionul Azov, după ce fiul ei a fost ucis pe front, a murit în uzina din Mariupol

Ultima actualizare: 05-05-2022 21:37
natalia luhovska, ucraina
Captură video: CNN

Natalia Luhovska, o ucraineancă care s-a înrolat în Batalionul Azov după ce propriul fiu a fost ucis pe front, a murit în interiorul uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol, potrivit CNN.

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Natalia Luhovska a lucrat ca psiholog la Centrul de Reabilitare ATO din Sosnivka, din regiunea Liov. Fiul ei, Yuri, un lunetist-spion al Batalionului Azov cu indicativul "Barrett", lupta împotriva Rusiei în estul Ucrainei din 2014. În 2018, el a fost ucis în luptă în apropiere de Vodiany, în regiunea Donețk.

După moartea fiului ei, Natalia și-a continuat munca și a rămas până la sfârșit alături de soldații de la combinatul siderurgic Azovstal.

Într-un interviu, mama Nataliei, Paraskeviya, a declarat că și-a implorat fiica să părăsească uzina Azovstal, dar aceasta a respins două oferte de predare.

"Ea merge până la capăt. Nu are rost să plângi și să cerșești. Vreau ca oameni ca Putin să nu mai existe pe Pământ... Ce pot să spun, sărace sunt acele mame care au crescut fii care acum ucid oameni nevinovați", a declarat mama ei.

Când CNN a contactat-o, luni, pe Natalia Luhovska prin Telegram, ea a scris "moralul este ridicat" și "așteptați să ne întoarcem cu victoria".

Natalia Luhovska avea 51 de ani

Vestea morții ei a fost confirmată și de Batalionul Azov și de primarul orașului. Familia ei a declarat că a murit în urma unui atac aerian. Ea avea 51 de ani.

Jurnaliștii de la CNN au aflat pentru prima dată despre povestea familiei în timp ce filmau în orașul lor natal, Chernovohrad, la aproximativ o oră la nord de Liov.

Când a fost întrebată despre gradul ei în cadrul batalionului, Natalia a spus că era sergent junior și că a avut mai întâi un rol de psiholog militar, dar apoi a avut "noi responsabilități suplimentare" pe care nu le-a putut dezvălui.

Potrivit familiei, ginerele Nataliei a murit, de asemenea, în timp ce lupta împotriva rușilor, în Mariupol, la 21 aprilie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO