Facebook, Twitter și Google, luate în vizor de Trump. ”Navighează în ape foarte tulburi”

Dată publicare: 29-08-2018 18:55
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


După ce a ponegrit presa în toate felurile, Donald Trump a luat în vizor rețelele de socializare și companiile online, pe care le acuză fie de partizanat, fie de cenzură.

Așa că a lansat un avertisment către Google, Twitter și Facebook. Trump se plânge că atunci când dă căutare: "Trump News", Google afișează doar ceea ce el numeşte ştiri false.

Pentru că nu-i place ce articole găseşte când căuta pe Google ştiri despre el însuşi, preşedintele Trump a dus marți seară bătălia împotriva presei la următorul nivel.

Donald Trump: ”Mă gândesc la ce fac Google şi alţii, uitaţi-vă ce se întâmplă pe Twitter ori pe Facebook. Ar face bine să fie atenţi, pentru că nu e admisibil să faci aşa ceva. La noi au ajuns mii de plângeri pe tema asta. Companiile acestea navighează în ape foarte tulburi.”

Dacă Trump n-a dat detalii despre ce are de gând, consilierul economic al Casei Albe a vorbit de investigarea practicilor problematice ale companiilor pomenite.

Larry Kudlow, WH Economic Adviser: ”O să vă anunţăm, vom examina. Vom face nişte investigaţii, o analiză, asta vom face.

Într-o reacție promptă, Google a asigurat că motorul său de căutare "nu influenţează rezultatele în favoarea unei ideologii politice. Rezultatele unei căutări pe internet depind de numărul de trimiteri către o anumită pagină, istoricul personal al căutărilor şi modul în care apar anumite cuvinte-cheie.”

Steven Brill, CEO NewsGuard: ”Dacă preşedintele se plânge ca la căutare apar în primul rând articole din presa tradiţională, are probabil dreptate, pentru că rezutatele se bazează pe ce caută oamenii cu predilecţie şi evident că cele mai cunoscute ziare şi posturi TV sunt mai accesate! Tocmai asta le face să fie "principale"”

Trump critică frecvent ştirile referitoare la persoană sa, utilizând frecvent noţiunea de "ştiri false" pentru a descrie articolele critice. Săptămâna trecută, preşedintele a acuzat reţelele de socializare că reduc la tăcere milioane de oameni prin cenzură.

Donald Trump: ”Sunt prea multe surse. Fiecare om a devenit un soi de ziar, găseşti orice pe Twitter, pe Facebook, fiecare scrie ce crede. Nu e admisibil să-i cenzurezi pe oameni!”

Acuzaţiile lui Trump vin după ce platformele de socializare au suspendat conturi, au interzis accesul unor utilizatori şi au eliminat conţinut. Totul la presiunea Congresului de a combate teoriile conspiraţiei, discursurile care propagă ura, propaganda străină şi conturile false. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO