Facebook lansează un parteneriat cu poliția britanică pentru combaterea terorismului

Ultima actualizare: 25-10-2019 09:55

Scotland Yard ia atitudine faţă de cei care au de gând să comită atacuri armate şi intenţionează să le transmită în direct pe internet.

Poliţiştii britanici s-au filmat în timpul unui antrenament, iar imaginile le-au publicat în timp real pe Facebook. Scopul a fost acela de a ajuta reţeaua de socializare să dezvolte tehnologia necesară care să-i identifice rapid pe terorişti şi să le şteargă pe loc postările violente.

Echipaţi cu camere video, poliţiştii britanici din trupele speciale de intervenţie au înregistrat fiecare pas al operaţiunii. Imaginile au fost în paralel analizate de angajaţii Facebook. Este un prim pas prin care reţeaua de socializare speră să dezvolte în cel mai scurt timp instrumentele necesare care să poată depista rapid imaginile postate de atacatatori pe platforma online.

Richard Smith, Comandant Scotland Yard: „Faptul că vom lucra îndeaproape cu Facebook ne va permite să reducem proliferarea acestor materiale online. Asta nu poate fi decât un lucru bun.”

Experimentul va continua până când programele de inteligenţă artificială ale platformei online vor fi capabile să facă distincţia dintre violenţa reală şi cea din jocurile video. Măsura vine după ce reţeaua de socializare a fost criticată după atacul comis în primăvară la Christchurch, în Noua Zeelandă.

Imaginile cu agresorul care şi-a filmat fiecare pas al ororii au fost disponibile pe internet mult timp după atac. Au strâns milioane de vizualizări până când gigantul IT a reuşit să le dea jos. În apărarea lor, reprezentanții companiei au spus că nu au avut suficient conținut video pentru că programul de inteligența artificială să înveţe să şteargă imediat clipurile. Se laudă însă că au făcut progrese.

Mark Zuckerberg, CEO Facebook: „În ultimii ani am petrecut mulţi timp construind tot felul de sisteme care, în prezent, sunt mai sofisticate decât ceea ce există în oricare altă companie sau în alte guverne.”

Compania condusă de Mark Zuckerberg se află în negocieri şi cu autorităţile din Statele Unite pentru a obţine filmări realizate cu camere poliţiştilor în timp ce se antrenează, imagini ce speră să îi ajute în acelaşi deme

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO