Eticheta regala, o pacoste pentru invitatii la nunta printului William

Ultima actualizare: 09-07-2012 09:16

O invitatie la nunta printului William nu e tocmai o binecuvantare, daca nu esti obisnuit cu petrecerile printre capete incoronate. De la momentul sosirii, pana la cat ai voie sa bei, totul face obiectul unei etichete stricte.

Capete incoronate, inalti oficiali din armata, filantropi, diplomati si prieteni ai mirilor au primit cate o invitatie la evenimentul din 29 aprilie. Este insa doar inceputul: urmeaza instructiuni precise despre cum si cand trebuie sa-si faca aparitia la Westminster Abbey. Oaspetii cei mai insemnati vor sosi ultimii.

Tinuta este si ea reglementata strict. Iata ce spune Sarah Haywood, organizator de nunti: "Doamnele nu trebuie sa dezvaluie prea mult. Ne asteptam sa poarte palarii, dar nimic ostentativ sau care sa puna in umbra mireasa".

Oaspetii care sunt prezentati familiei regale sunt invatati dinainte cum sa se poarte. Sarah Haywood afirma: "Cand esti prezentat reginei, daca esti britanic, trebuie sa faci o plecaciune. Daca nu esti cetatean britanic, deci nu esti supus al reginei si familiei sale, nu esti obligat, dar politicos este sa inclini capul. Nu vorbesti pana nu-ti vorbesc ei, nu le intinzi mana decat daca ti-o intind ei".

Atentie si la limbajul trupului. Michelle Obama a gafat atingandu-i prieteneste bratul reginei in timpul unei vizite din 2009. Oaspetii nu trebuie in niciun caz sa faca poze sau sa-si foloseasca telefoanele in timpul ceremoniei. Si sa fie foarte atenti cat beau la receptia de dupa.

Staff-ul se va asigura ca fiecare oaspete cunoaste aceste reguli. Totul trebuie sa iasa perfect, pentru ca este cel mai important eveniment din familia regala de la nunta printului Charles incoace.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO