"Este luna invaziei si a jihadului". Mesajul audio in care liderul Statului Islamic indeamna la atacuri in Europa si America

22-05-2016 07:31

luptatori ISIS

Organizatia terorista Statul Islamic si-a chemat sambata sustinatorii sa lanseze atacuri in Occident in timpul Ramadanului, luna sfanta la musulmani ce incepe in acest an la inceputul lui iunie, intr-un nou mesaj audio, informeaza agentia DPA.

"Ramadanul este luna invaziei si a jihadului (razboiul sfant)", a declarat purtatorul de cuvant al Statului Islamic Abu Mohammed al-Adnani in acest mesaj, "adresat in special soldatilor si sustinatorilor califatului Statul Islamic in Europa si America", relateaza Agerpres.

In mesajul de aproape 32 de minute postat de bratul mediatic al Statului Islamic al-Furqan, al-Adnani le cere militantilor sa nu ii crute pe civili in atacurile potentiale contra Occidentului, declarand ca ele vor fi ca represalii impotriva aliantei internationale conduse de SUA ce vizeaza bastioanele jihadiste in Siria si Irak.

In 2014, dupa ce a capturat teritorii largi in Irak, Statul Islamic l-a declarat pe liderul sau Abu Bakr al-Bagdadi calif, afirmand ca el are dreptul la supunerea tuturor musulmanilor din intreaga lume, aminteste DPA.

In ultimele luni, gruparea desprinsa din Al Qaida a suferit esecuri militare majore si a pierdut teren in Irak si Siria vecina.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO