Doua persoane ranite in timpul unui discurs sustinut de Hollande, dupa ce un jandarm a tras accidental. VIDEO cu momentul


Ultimul update: Vineri 03 Martie 2017 07:50
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2017 21:04
Categorie: Stiri externe

 Un jandarm a tras marti in mod accidental cu arma si a ranit usor doua persoane, in cursul inaugurarii de catre François Hollande a unor infrastructuri, in Charente, ale liniei de mare viteza (LGV) Tours-Bordeaux, potrivit unor surse concordante.

 In timpul discursului sefului statului, la Villognon, in apropiere de Angoulême (Charente), un jandarm dintr-un Pluton specializat in protectie din cadrul jandarmeriei (PSPG), mobilizat sa consolideze securitatea evenimentului, a facut ”o eroare de manipulare in timp ce-si schimba pozitia”, a declarat pentru AFP o sursa apropiata dosarului.

”Glontul a atins partea din spatele genunchiului unei persoane si si-a incheiat traiectoria in piciorul alteia”, a precizat aceeasi sursa.

Cele doua persoane ranite, care se aflau in zona cocteilului, au primit mai intai ingrijiri in zona securizata si au fost evacuate ulterior de pompieri, care au confirmat rani ”usoare”.

Nimeni altcineva nu a fost evacuat de la ceremonie dupa incident, iar seful statului si-a continuat discursul dupa o scurta intrerupere, au precizat martori.

Prefectul din Charente, Pierre N'Gahane, a precizat, la fata locului, ca ”viata celor doi raniti nu este in pericol” si ca ”procurorul Republicii a fost sesizat iar o ancheta a fost deschisa”.

O ancheta administrativa a fost, de asemenea, deschisa.

VIDEO PROTVPLUS.RO