Doua din cele 3 adolescente din Londra care au plecat in Siria sunt deja vaduve. Dezvaluirile facute de avocatul familiilor

21-01-2016 15:14


adolescente Siria

Familiile celor trei adolescente care au plecat in Siria sa devina neveste pentru jihadisti au declarat ca doua dintre ele au ramas deja singure in Rakka.

Kadiza Sultana, 16 ani, Shamima Begum si Amira Abase, ambele in varsta de 15 ani au fugit anul trecut de acasa pentru a se alatura Statului Islamic. Au luat avionul catre Istanbul, dupa care au plecat in Siria.

Le-au transmis parintilor sa nu le caute si ca sunt dispuse sa-si riste viata pentru Statul Islamic.Toate trei s-au maritat de cum au ajuns in Siria.

Potrivit revistei Vice, familiile au primit de curand noutati despre fete. Tasnime Akunjee, avocatul care reprezinta doua dintre cele trei familii, a declarat ca Amira s-a maritat cu un jihadist australian care a murit intr-o lupta, iar Kadiza a ramas si ea vaduva.

Potrivit The Guardian, adolescentele, care frecventau aceeasi scoala in cartierul muncitoresc Bethnal Green (estul Londrei) si-au putut alege sotii, care au varste de circa 20 de ani, dintr-un "catalog" cu barbati.

Avocatul a mentionat si ca a pierdut contactul cu ele si ca nu a mai auzit vesti de la ele in ultimele saptamani.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO