Doliu national in Ucraina pentru cei 12 civili, ucisi intr-un atac cu proiectile. Anuntul facut de Porosenko dupa tragedie


Ultimul update: Duminica 18 Ianuarie 2015 07:23
Data publicarii: Joi 15 Ianuarie 2015 10:59
Categorie: Stiri externe

Zi de doliu national in Ucraina dupa 12 oameni au murit, intr-un autobuz despre care autoritatile spun ca a fost lovit de proiectilele separatistilor pro-rusi.

Tragedia a survenit la un baraj al armatei ucrainene, la Volnovakha, pe 13 ianuarie, pe o sosea care lega bastioanele separatistilor de la Donetk si Mariupol. Rebelii au atacat barajul trupelor ucrainene, dar proiectile au lovit si un autobuz cu civili.

E cea mai grea pierdere de vieti oamenesti, intr-un singur incident, dupa semnarea asa-numitelor acorduri de pace, la Minsk, intre autoritatile ucrainene si rebelii pro-rusi.

Separatistii au negat ca sunt la originea acestei tragedii. Intre timp, Petro Porosenko, presedintele Ucrainei, a declarat zi de doliu national pe 15 ianuarie in memoria victimelor, relateaza Euronews.

Tragedia este vazuta de presa internationala drept o reincepere a conflictului civil din estul Ucrainei, conflict care in perioada sarbatorilor,  25 decembrie - 7 ianuarie,  nu a cunoscut ostilitati majore.

Astfel in ciuda armistitiului negociat in septembrie, Porosenko a anuntat miercuri mobilizarea a 200.000 de soldati in toata tara, potrivit ziarului Liberation.

 

La 68 de ani i-a convins pe tinerii din Ucraina se sa inroleze in armata. Imaginile cu aceasta batranica au devenit VIRALE
Hollande, Merkel si Porosenko au discutat despre criza din Ucraina, inainte de Marsul de solidaritate din Paris
VIDEO PROTVPLUS.RO