Doi ostatici acuzati de spionaj, decapitati in Nigeria de organizatia terorista Boko Haram

Ultima actualizare: 05-03-2015 06:57
boko haram

Grupul radical Boko Haram, afiliat retelei teroriste Stat Islamic, a decapitat doi barbati acuzati de spionaj, difuzand o inregistrare video, relateaza Fox News.

Inregistrarea video, intitulata "Recoltarea spionilor", nu prezinta decapitarile, ci doar corpurile victimelor dupa crime, potrivit Institutului american SITE, specializat in monitorizarea site-urilor islamiste.

Un reprezentant al organizatiei teroriste a explicat ca cei doi barbati au fost platiti de politia din Nigeria pentru operatiuni de spionaj in zone aflate sub controlul Boko Haram. Cei doi barbati executati extrajudiciar au fost identificati drept Dawoud Muhammad si Muhammad Awlu, amandoi din Nigeria.

Organizatia terorista Boko Haram (Educatia occidentala este interzisa) este activa in Nigeria, Camerun, Niger si Ciad, fiind afiliata pana in 2014 retelei teroriste Al-Qaida.

Luna trecuta, gruparea a anuntat ca se va afilia retelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a proclamat un "califat islamic" in zone din Siria, Irak si Libia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO