Doi mici leoparzi patati, vedete la Zoo Paris. VIDEO

Ultima actualizare: 22-10-2012 22:22
Suntem doi leoparzi patati, ne-am nascut la Paris ...
Doi mici leoparzi patati, vedete la Zoo Paris. VID...

Doi pui dintr-o specie rara de leopard patat au iesit in premiera in fata oamenilor, la gradina zoologica din Paris, Franta. Este pentru prima data cand aceste feline se nasc in captivitate.

Puii de leopard, pe numele lor Patia si Jaya, fac parte dintr-o specie pe cale de disparitie, din care doar 10.000 de exemplare mai traiesc in salbaticie.

Nasterea celor doi are o semnificatie aparte pentru ca specia aceasta este cunoscuta pentru faptul ca indivizii ei nu se imperecheaza in captivitate. Asa ca acum toti zoologii isi pun sperantele in aceasta “minune” si spera sa reuseasca sa salveze astfel specia de la disparitie.

Unul dintre ingrijitorii gradinii zoologice Jardin des Plantes, Mathieu Dorval spune ca: "Doar 40 de exemplare de leopard patat sunt in captivitate. In Europa, pot fi vazuti la 13 gradini zoo. Aici, in Franta, suntem singurii care am reusit sa-i convingem sa se imperecheze si sa aiba pui, iar asta este exceptional.

Cu toate ca cei doi pui s-au nascut pe 14 mai si par ca niste pisoiasi de plus, ingrijitorul spune ca instinctele de felina sunt prezente. Mai ales atunci cand sunt stresati. “Sa nu uitam ca sunt leoparzi, animale salbatice, nu sunt pisici domestice, asa ca nu te poti juca cu ei, nu-i poti lovi, coltii lor sunt deja mari si au o pofta de carne greu de descris”, a mai povestit Dorval.

Leopardul patat provine din Asia de Sud-Est si este o felina de marime medie, cu blana negricioasa, marcata cu pete. Marimea sa a indus in eroare cercetatorii timp de cativa ani, acestia nestiind daca pot incadra felina la categoria mica sau mare, asa ca a primit denumirea stiinfica neofelis nebulosa, adica "un alt tip de felina mica".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO