Gestul făcut de fiul jurnalistului ucis în fața prințului moștenitor: ”Îmi vine să urlu și să vomit”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 23 Octombrie 2018 20:42
Categorie: Stiri externe
Fiul jurnalistului Jamal Khashoggi, Salah bin Jamal Khashoggi, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman

Reacții de dezgust după ce fiul jurnalistului asasinat, Jamal Khashoggi, a fost surprins dând mâna cu Regele Salman al Arabiei Saudite şi cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, suspectat că a ordonat uciderea tatălui său.

Imaginile au fost difuzate marți de agenția de stat din Arabia Saudită. Fiul jurnalistului Jamal Khashoggi, Salah bin Jamal Khashoggi, şi un frate al acestuia, Sahel au primit marţi la palatul regal de la Riad, unde li s-a prezentat condoleanțe. Salah are interzis să plece din Arabia Saudită.

Jurnaliștii internaționali au reacționat cu dezgust, susținând că tânărul ar fi fost forțat să dea mâna cu familia regală și au numit ședința foto una de ”propagandă” și ”greu de privit”.

”Regimul saudit îl forțează pe Salah Jamal Khashoggi, fiul lui Jamal Khashoggi să dea mâna cu creierul din spatele asasinării tatălui său. Comunitatea internațională trebuie să-l preseze pe Regele Salman să ridice interdicția de călătorie a lui Salah Jamal Khashoggi” a scris pe Twitter Rula Jebreal, analist de politică externă.

”Imaginea în care Salah dă mâna cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman te bântuie”, a scris jurnalistul Gregg Carlstrom, de la The Economist.

Întâlnirea a fost numită pe Twitter una ”ciudată” și ”tragică” și descrisă ca pe o formă de ”umilire” sau ”tortură”.

Fiul jurnalistului Jamal Khashoggi, Salah bin Jamal Khashoggi, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman

”Salah, fiul lui Jamal Khashoggi, care are interzis să părăsească Arabia Saudită. L-au adus la palatul regal pentru a accepta condoleanțe. Uitați ce privire are. Poza mă face să urlu și să vomit” a scris pe Twitter activista saudită Manal al-Sharif.

Arabia Saudită a admis sâmbătă, la 17 zile după dispariţia lui Jamal Khashoggi, că jurnalistul saudit disident a fost ucis în interiorul consulatului regatului din Istanbul. Dispariţia misterioasă a lui Khashoggi, care a intrat pe 2 octombrie în consulatul din Istanbul pentru un demers administrativ şi nu a mai reapărut, a generat o criză internaţională.

Unul dintre bărbaţii identificaţi de autorităţile turce ca făcând parte dintre cei responsabili de moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi face parte din anturajul prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, considerat de multe voci drept cel care a ordonat crima. Marți, președintele turc, Erdogan, a numit moartea junalistului un ”asasinat politic”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile amomentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

 

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO