Doi elevi, uciși cu cuțitul de bucătărie. Atacatorul voia „să se răzbune pe societate”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 28 Iunie 2018 21:06
Categorie: Stiri externe
Atac cu cutitul china

Un bărbat de 29 de ani a fost arestat, joi, după ce a atacat cu cuțitul de bucătărie patru elevi și o mamă, în fața unei școli primare din Shanghai, China.

Incidentul a avut loc la ora locală 11.30, când suspectul pe nume Huang a fost prins de autorități cu ajutorul mai multor cetățeni, după ce a atacat trei elevi și o femeie, cu un cuțit. Cele patru victime au fost transportate la spital, dar doi băieți au murit, informează Reuters, citat de Newsweek.

Potrivit poliției, bărbatul a recurs la acest gest pentru că „voia să se răzbune pe societate.” El se mutase la Shanghai la începutu lunii și nu avea un loc de muncă.

Raportat la densitatea populației, crimele violente sunt destul de rare în China. Întrucât este interzisă posesia de arme, cele mai frecvente atacuri sunt comise cu cuțitul sau cu dispozitive explozive improvizate.

În luna aprilie, 19 elevi au fost atacați cu cuțitul când plecau de la o școală din provincia Shaanxi. Șapte dintre victime au murit. Anterior, în luna februarie, un bărbat a înjunghiat mortal o femeie într-un mall din Beijing, după care a rănit alte 12 persoane.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Newsweek

VIDEO PROTVPLUS.RO