"Divorț" regal. Cum și-au împărțit frații William și Harry banii primiți de fundația mamei lor, Diana

Dată publicare: 07-07-2020 10:46
Dată actualizare: 07-07-2020 11:35


Întâlnire secretă între Harry și William

Prinții William și Harry au ajuns la un acord privind împărțirea fondurilor strânse prin fundația creată în numele mamei lor, Diana, într-un acord semnat în luna decembrie a anului trecut și dezvăluit acum de Daily Mail.

Potrivit sursei citate, organizațiile create de cei doi, Fundația Regală a ducilor de Cambridge și Fundația Sussex Royal Foundation, au semnat un acord, în decembrie anul trecut, prin care și-au separat viețile profesionale.

Cei doi frați au ajuns la acest acord cu o lună înainte ca prințul Harry și soția sa, Meghan, duci de Sussex, să-și anunțe retragerea din familia regală.

În aprilie 2013, Fundația Regală a ducilor de Cambridge și-a asumat controlul legal asupra fondului creat în numele prințesei Diana (The Diana, Princess of Wales Memorial Fund).

Daily Mail notează că fondul nu mai este activ, însă ocazional mai primește donații și moșteniri, banii fiind redirecționați unor organizații caritabile alese de William și Harry.

Potrivit rapoartelor anuale, dezvăluite de Daily Mail, fundația ducilor de Sussex ar fi primit un împrumut necondiționat de 145.000 de lire sterline, în momentul înființării. De asemenea, un împrumut condiționat de 100.000 de lire sterline ar fi fost acordat fundației Sussex Royal pentru dezvoltarea unui program de turism creat de prințul Harry, Travalyst.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO