Dezastru natural in Guatemala: 600 de oameni au disparut dupa alunecari de teren. Numarul victimelor creste constant. FOTO


Ultimul update: Marti 06 Octombrie 2015 07:02
Data publicarii: Sambata 03 Octombrie 2015 11:54
Categorie: Stiri externe
Alunecari de teren in Guatemala - Agerpres - 5

Peste 600 de persoane sunt date disparute dupa o alunecare de teren intr-o suburbie a capitalei statului Guatemala, au anuntat oficialitatile locale pentru situatii de urgenta citate de agentiile de presa internationale.

Numarul persoanelor al caror deces a fost confirmat se ridica la 29, dar salvatorii continua sa gaseasca corpuri ale celor dati disparuti in alunecarea de teren din orasul Santa Carina Pinula si exista temeri ca bilantul final va cuprinde sute de morti, potrivit unei oficialitati locale cu competente in coordonarea luptei impotriva catastrofelor naturale, citate de agentia France Presse.

De la cele 125 de case afectate de alunecarile de teren exista 600 de persoane disparute, a precizat Alejandro Maldonado, director al agentiei nationale pentru cazuri de dezastre, citat de agentia DPA.

Alunecarea de teren a avut loc la miezul noptii de vineri spre sambata, dupa mai multe zile de ploaie. Martorii au spus ca un deal abrupt s-a prabusit si a ingropat casele aflate la baza sa. "Este un 'munte' de pamant peste case", a relatat purtatorul de cuvant al departamentului de pompieri Raul Hernandez pentru postul de radio Emisoras Unidas, citat de DPA.

"Suntem o tara frumoasa, dar, din pacate, suntem foarte vulnerabili la acest tip de dezastre", a declarat la o conferinta de presa Alejandro Maldonado.

In anul 2014, sezonul ploilor a provocat decesul a 29 de persoane in Guatemala, alte doua persoane fiind date disparute, iar 25 ranite, totalul populatiei afectate fiind de 655.201 persoane, iar al locuintelor de 9.061, potrivit protectiei civile, citate de AFP.

FULLSCREEN
Dezastru natural in Guatemala: 600 de oameni au disparut dupa alunecari de teren. Numarul victimelor creste constant. FOTO
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO