Cum a fost surprins Kim Jong-Un la puțin timp după ce tensiunile cu SUA au escaladat din nou


Ultimul update: Luni 25 Noiembrie 2019 11:27
Data publicarii: Luni 25 Noiembrie 2019 11:21
Categorie: Stiri externe

Liderul nord coreean a vizitat o unitate militară, formată din femei, din zona de sud-vest a țării.

Kim Jong-Un a fost fotografiat fiind înconjurat de femei îmbrăcate în uniforma militară și având aceeași tunsoare. În imagini, liderul de la Phenian este surprins zâmbind, în timp ce femeile din jurul său au lacrimi în ochi, scrie Daily Mail.

Imaginile cu Kim zâmbitor au fost făcute la puțin timp după ce Coreea de Nord a anunțat că nu îi va mai oferi nimic preşedintelui american Donald Trump fără să primească nimic în schimb, potrivit unui comunicat difuzat luni de agenţia de presă de stat a Phenianului KCNA şi citat de Reuters.

Coreea de Nord nu este interesată de un summit care "îi este inutil", se arată în comunicatul care îl citează pe consilierul în Ministerul de Externe Kim Kye Gwan şi face referire la mesajul de duminică al lui Trump către liderul nord-coreean Kim Jong Un postat pe Twitter.

"Dacă SUA nu doresc cu adevărat să renunţe la dialogul lor cu noi, ar trebui să ia o decizie de a renunţa la politica ostilă de a ne privi ca pe un inamic", se adaugă în comunicatul KCNA.

Comentariul înaltului oficial nord-coreean Kim Kye Gwan, care a fost viceministru de externe, intervine după ce Trump l-a îndemnat în weekend pe liderul nord-coreean Kim Jong Un "să acţioneze repede" sugerând indirect o altă întâlnire.

În comunicatul difuzat de KCNA, acesta declară că a văzut postarea lui Trump din 17 noiembrie pe Twitter semnalând un alt summit, dar a adăugat că puţin s-a schimbat în bine în ciuda a trei întâlniri între cei doi lideri din iunie anul trecut.

"Nu mai avem interes pentru discuţiile care nu au niciun beneficiu pentru noi", a spus el.

"Nu vom da nimic, pentru ca preşedintele SUA să se laude, în timp ce noi nu am primit nimic în schimb", adaugă el.

Trump şi liderul nord-coreean Kim s-au întâlnit pentru prima dată la un summit-reper la Singapore în iunie anul trecut, pentru a împinge înainte negocierile care, speră Statele Unite, să conducă Coreea de Nord să-şi desfiinţeze programele nuclear şi de rachete în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale.

Discuţiile nu au înregistrat progrese semnificative de la eşecul unui al doilea summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un în Vietnam în februarie, deşi cei doi lideri au convenit în iunie, la o a treia întâlnire, să redeschidă negocierile.

În aprilie, Kim a stabilit un termen limită pentru sfârşitul anului pentru Statele Unite arătând mai multă flexibilitate, dar de asemenea crescând preocupările că Coreea de Nord ar relua testele cu rachete nucleare şi cu rază lungă de acţiune pe care le-a suspendat din 2017.

Kim Kye Gwan a declarat că Statele Unite trebuie să ia o măsură decisivă de a abandona politica ostilă dacă doresc cu adevărat dialogul. El nu a elaborat.

Tags: kim jong un, sua,

VIDEO PROTVPLUS.RO