Cum a fost găsită fetiţa de 5 ani dispărută în urmă cu 4 zile în sălbăticie. În zonă erau urşi şi mlaştini


Ultimul update: Vineri 23 August 2019 14:06
Data publicarii: Vineri 23 August 2019 12:27
Categorie: Stiri externe

Într-o misiune de un rar dramatism, o amplă echipa de salvatori a căutat, cu mari eforturi, o fetiţă de 5 ani în taigaua rusească. Ea a rătăcit 4 zile şi 4 nopţi prin sălbăticie, şi putea fi sfâşiată de urşi sau pierdută în mlaştini labirintice.

La căutări au participat numeroşi voluntari şi vânători, gata să intervină la nevoie. Cea mică a fost găsită epuizată, dar teafără!

Zarina Avgonina s-a rătăcit după ce a încercat să-şi urmeze bunica, plecată la cules de ciuperci, într-o pădure de lângă Nijni Novgorod.

Fetiţa a pierdut cărarea şi, după câteva ore, familia a alertat autorităţile. Iniţial s-a crezut că Zarina s-a înecat în taigaua brăzdată de râpe şi râuri repezi.

Vladimir Koshkarev, şeful echipei de căutare Nadejda
Centrul Naţional pentru Monitorizarea cazurilor de copii dispăruţi, a trimis patru echipe în ajutorul colegilor din zonă: "Când am sosit aici, am luat decizia comună de a stabili un cartier general al misiunii, pentru că în prima zi şi jumătate totul a fost dezorganizat, haotic. Pentru a lucra eficient era necesar să ne coordonăm".

Primul licăr de optimism a apărut când căutătorii au găsit urmele lăsate de picioruşele ei în pământul reavăn. Speranţa a lăsat însă locul groazei când paşii fetiţei au început să fie acoperiţi de urme de urs brun.

În fiecare grup care scotocea un anume perimetru era şi câte o femeie, care avea misiunea de a striga numele copilei. Asta pentru că Zarina să nu se sperie auzind glasuri bărbăteşti necunoscute.

În a patra noapte de răscolit taigaua, un căutător a avut şansa să-i zărească ochii strălucind în spatele unui maldăr de crengi.
Zarina era sleită de puteri, dar conştientă şi a găsit forţa de a ronţăi biscutii din buzunarele salvatorilor.

Fetiţa a fost găsită la mai puţin de 2 kilometri de satul din care dispăruse.

Fată de 16 ani, dispărută de două săptămâni în Timiș. Apelul poliției
Activitate suspectă pe WhatsApp-ul Luizei Melencu. Posibilele explicații
Adolescenta dispărută în Malaysia a murit din cauza stresului și a lipsei hranei
VIDEO PROTVPLUS.RO