Criza scoate oamenii in strada si in Slovenia

Ultima actualizare: 14-10-2012 01:12

Slovenii sunt si ei pe picior de razboi. 10.000 de studenti au asediat Parlamentul de la Liubliana, furiosi ca isi vor pierde bursele, daca in timpul facultatii isi gasesc o slujba.

In cateva minute, geamurile legislativului s-au facut tandari, iar dupa ce protestatarii, au aruncat si cocktail-uri Molotov, au aparut scutierii.

Fortele de ordine au avut mari batai de cap, cand au incercat sa tina piept demonstrantilor. Unii protestatari au aruncat asupra politistilor cu cutii de bere, altii, aflati chiar langa scutieri, i-au scuipat in fata.

Pana mai ieri, cu greu ti-ai fi inchipuit ca niste oameni pasnici, cum sunt slovenii, ar fi capabili de asemena manifestari. Doar ca, atunci cand au simtit ca guvernul le fura painea de la gura, au cazut in extrema cealalta.

Deputatii sloveni nu sunt singurii dornici sa dea lectii de viata. In Bulgaria, insusi premierul a tinut sa explice cum crede el ca poate economisi 1 miliard de leva de la buget.

"Cine vrea sa faca economie, poate sa stinga lumina, sau sa renunte la secretara. Eu de pilda, am ordonat concedierea soferilor personali de la guvern si am plasat masinile in garaj. Cine vrea sa ajunga la munca, sa foloseasca metroul. Avem un excelent sistem de metrou in Sofia.", a spus Boiko Borisov.

Deocamdata, bulgarii n-au iesit in strada, dar lucrurile s-ar putea schimba, daca oficialii se vor tine de cuvant si vor da afara dintre bugetarii cu miile, asa cum au anuntat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO