Crestina din Egipt dezbracata si batuta in public pentru ca fiul ei ar fi avut o aventura cu o musulmana. "Au ars si casa"

26-05-2016 21:38

crestini, musilmani - Egipt

Un grup de musulmani au incendiat sapte locuinte ale unor crestini in sudul Egiptului si au dezbracat o femeie pe fondul unor zvonuri ca fiul acesteia, care era casatorit, ar fi avut o relatie cu o femeie musulmana.

Potrivit unor surse din Biserica Ortodoxa Copta din provincia Minya, unde s-a produs incidentul, pe data de 19 mai, barbatul vizat de acest zvon si-a parasit domiciliul, impreuna cu sotia sa si cu copiii, relateaza Agerpres.

A doua zi, un grup de circa 300 de localnici musulmani i-au incendiat locuinta si au dezbracat-o in plina strada pe mama lui, in varsta de 70 de ani, dand apoi foc altor sase case.

"Au ars casa si au intrat inauntru si m-au scos afara, m-au aruncat in fata casei si mi-au rupt hainele. Eram ca atunci cand mama m-a nascut si tipam si plangeam", povesteste femeia agresata.

Biserica Ortodoxa Copta a facut apel la calm si a anuntat ca urmareste investigatia impreuna cu autoritatile egiptene.

Conform unor surse din politie, pana in prezent ar fi fost arestate cinci persoane, iar procurorii au dispus arestarea altor 18.

Crestinii ortodocsi copti reprezinta circa 10% din populatia de 90 de milioane de locuitori a Egiptului, fiind cea mai numeroasa comunitate crestina din Orientul Mijlociu. Ei se plang ca au fost mereu discriminati sub conducerea tuturor presedintilor egipteni.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO