Coreea de Nord, nou test cu racheta balistica, la 3 zile dupa cel cu bomba cu hidrogen. Reactia presei sud-coreene

Ultima actualizare: 12-01-2016 07:13
kim jong un

Coreea de Nord a difuzat sambata o inregistrare video ce ar reprezenta un nou test cu racheta balistica lansata de pe un submarin (SLBM), la trei zile dupa ce a anuntat ca a efectuat un test cu bomba cu hidrogen, relateaza AFP.

In inregistrarea nedatata, difuzata de televiziunea oficiala de Phenian, apare numarul unu nord-coreean Kim Jong-Un l bordul unei nave militare, purtand palton de iarna si palarie si privind o racheta care strapunge suprafata marii pe verticala si incepe sa se ridice dupa pornirea motorului. In inregistrare apare apoi o racheta ce creste in altitudine printre nori, relateaza Agerpres.

Media sud-coreene au lasat sa se inteleaga ca noua inregistrare video a fost de fapt un montaj in care au fost combinate secvente de la al treilea test SLBM din Coreea de Nord, efectuat in decembrie 2015 in Marea Japoniei, si de la testul cu racheta Scud efectuat in 2014.

Responsabili militari sud-coreeni afirma ca Phenianul ar continua activ dezvoltarea de rachete lansate de submarin, ceea ce ar duce la un nou nivel de amenintare nucleara nord-coreeana.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO