Coreea de Nord, "bombardata" cu prezervative. Autoritatile de la Phenian ameninta cu atac armat

Dată publicare: 08-11-2012 12:10
Dată actualizare: 11-11-2012 07:14
Sursa: AFP


baloane umanitare, Coreea

Un grup de activisti sud-coreeani a lansat spre tara vecina 20 de baloane care contin 150.000 de manifeste, 5.000 de prezervative si absorbante sanitare.

Baloanele au fost lansate langa frontiera din regiunea Yeoncheon. Militantii protesteaza astfel impotriva regimului dictatorial de la Phenian, relateaza AFP.

Ei spun ca au recurs la acest gest  "pentru ca prezervativele sunt greu de procurat in Nord", declara liderul lor, Bong Tae-Hong. Intiativa este menita sa combata raspandirea bolilor cu transmitere sexuala.

In pungile lansate cu ajutorul baloanelor se mai gasesc sosete, lenjerie intima, pasta de dinti, lampi electrice si dulciuri.

O incercare similara de protest a fost blocata luna trecuta de autoritatile sud-coreene, dupa ce tara vecina a avertizat ca va recurge la atacuri militare daca manifestatia va fi organizata.

Asemenea "lansari de baloane" au loc regulat si sunt puse la cale de trei grupuri diferite: activistii crestini, transfugii nord-coreeni si militanti de dreapta sud-coreeni.

Sursa: AFP


VIDEO PROTVPLUS.RO