Console PS5 și telefoane mobile, furate din mers de hoți „acrobați” în Marea Britanie. Poliția crede că ar putea fi români

05-12-2020 17:40


hoti acrobati

Un grup infracțional a furat mai multe obiecte din camioane aflate în mers în Marea Britanie. Autoritățile cred că ar putea fi vorba de o bandă de români.

Hoții ar fi avut drept ținte mai multe camioane, de unde furau telefoane mobile, console PS5 și țigări, care ar fi trebuit să ajungă de Crăciun la destinatari, transmite The Sun.

Polițiștii au raportat cel puțin 27 de furturi doar în acest an, iar pagubele ar fi estimate la aproximativ 66 de milioane de lire sterline.

Modul lor de operare este unul demn de un film de acțiune. O maşină se apropie mai mult de camion şi un suspect se urcă pe acoperişul maşinii, după care coboară pe capotă.

De acolo, el rupe mecanismul de închidere al compartimentului de marfă şi sare în remorcă. Un al doilea vehicul, gen utilitar, se apropia apoi, cu o trapă în acoperiş, iar suspectul aruncă în această maşină cutiile furate din remorcă.

Detectivii se tem că infractorii intensifică tactica în sezonul festiv.

Din această cauză, mulți clienți au ajuns să primească mâncare pentru pisici, colaci sau articole de uz casnic în loc de console.

Mai multe console, televizoare, telefoane mobile, țigări și produse cosmetice ar fi fost furate în ultimele luni.

Poliția ar fi emis alerte către firme de transport cu privire la tactică și alte infracțiuni de transport de mărfuri, deoarece se pare că s-au intensificat în ultimele săptămâni.

Autoritățile i-au îndemnat pe șefii de transport să consolideze securitatea și să-și modifice rutele.

Percheziții la hoții „acrobați” care furau din camioane aflate în mers
 

La începutul anului, DIICOT a făcut percheziții la mai multe adrese ale unui grup infracțional specializat în furturi din camioane aflate în mers în mai multe state europene, fapt care le-a atras apelativul de „acrobaţi” sau „surferi” în presa din această țară.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Poliției Capitalei au pus în executare 73 de mandate de percheziție domiciliară în București și județele Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița, dintre care 18 în baza unui ordin european de anchetă cu Franța, privind activitatea unor grupuri infracționale specializate în comiterea de furturi din autocamioane TIR aflate în mers, fapte săvârșite atât în România, cât și pe teritoriul altor state membre ale UE.

Prejudiciul în această cauză s-a ridicat la câteva milioane de euro.

Cel mai mare jaf aflat în atenția anchetatorilor a avut loc în Olanda, pe 24 iulie 2017, când banda de hoți a sustras dintr-un camion telefoane mobile și aparatură electronică de ultimă generație în valoare totală de 550.000 euro, bunuri care au fost ulterior recuperate în mare parte.

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO