Gruparea militara islamista Boko Haram a difuzat imagini cu cele 200 de fete rapite in 2014. Revendicarile jihadistilor

Ultima actualizare: 17-08-2016 07:50
fete rapite de Boko Haram

Guvernul nigerian afirma ca "este in contact" cu gruparea jihadista Boko Haram pe tema inregistrarii video difuzate duminica, in care se presupune ca apar eleve din Chibok, rapite in nord-estul Nigeriei in aprilie 2014, transmite AFP.

Rebelii cer eliberarea unor prizonieri capturati din randurile lor, in schimbul celor 50 de fete, relateaza BBC. Cele 276 de eleve au fost rapite dintr-o scoala din orasul Chibok, aflat in nord-estul Nigeriei. 57 dintre acestea au reusit sa fuga, dau 219 sunt inca in captivitate. Acesta este al treilea clip filmat de militarii rebeli.

"Dat fiind ca nu este pentru prima oara cand suntem contactati intr-un astfel de mod, vrem sa fim siguri ca cei cu care suntem in contact sunt intr-adevar cine pretind ca sunt", a declarat ministrul informatiilor nigerian, Lai Mohammed, citat intr-un comunicat guvernamental.

Gruparea jihadista nigeriana Boko Haram a difuzat duminica o inregistrare video in care prezinta câteva zeci de eleve rapite in 2014 din Chibok (sat in nord-estul Nigeriei) si anunta ca unele dintre ele au murit in bombardamentele armatei nigeriene.

In imagini, un purtator de cuvant al teroristilor, cu chipul acoperit cu o cagula si cu o pusca de asalt in maini, le cere parintilor tinerelor cunoscute drept "fetele din Chibok" sa solicite guvernului nigerian punerea in libertate a militantilor Boko Haram in schimbul eliberarii fiicelor lor.In caz contrar, jihadistii ameninta ca le vor ucide pe copile.

Potrivit Reuters, autenticitatea inregistrarii video nu a putut fi verificata din surse independente, cu toate ca grupul SITE, cu sediul in SUA, care monitorizeaza activitatea teroristilor in mediul online, a confirmat ca inregistrarea este reala. Nu este clar nici daca cele circa 50 de fete care apar in inregistrare sunt aceleasi tinere care au fost rapite din Chibok.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO