Cine e bărbatul care a vrut să ucidă 51 de copii în Italia. Reacția sa după ce a fost prins


Ultimul update: Joi 21 Martie 2019 10:06
Data publicarii: Joi 21 Martie 2019 07:14
Categorie: Stiri externe

Momente de groază pe o autostradă din Italia, în apropiere de Milano. Șoferul unui autobuz care transporta 51 de copii a încercat să-i ia ostatici pe elevi și însoțitorii lor.

I-a amenințat cu moartea și chiar a dat foc vehiculului când a carabinierii l-au oprit pe șosea. Vedeți imagini cu elevii salvați în galeria foto a acestui articol!

Poliția i-a ajutat pe copii să scape prin geamurile sparte ale autobuzului și, până la urmă, nimeni nu a fost rănit grav.

Potrivit carabinierilor, şoferul, de origine senegaleză a vrut să protesteze printr-un gest extrem faţă de moartea a mii de migranţi în Mediterana.

51 de elevi, de la două clase de gimnaziu din provincia Cremona, și trei însoţitori, erau în autobuzul condus de un cetăţean italian cu origini senegaleze, în vârstă de 57 de ani.

Luca de Marchis, comandant de carabinieri: ”La un moment dat, a deviat de la traseul normal și a condus autobuzul spre provincia Milano. Pe baza primelor mărturii pe care le avem, dar care, evident, trebuie confirmate de magistrat, ar fi spus: "Astăzi nu va supraviețui nimeni!"

Potrivit unui martor, citat de agenţia de presă ANSA, şoferul a vrut să strângă toate telefoanele şi le-a cerut însoţitorilor să-i lege pe copii cu cabluri electrice. În acelaşi timp, ameninţa că varsă motorină pe jos şi va incendia autobuzul.

Un elev a reuşit, totuşi, să-şi ascundă mobilul şi şi-a sunat, pe furiş, părinţii, care au alertat imediat autorităţile.

Poliţia a instalat blocaje pe şosea. Dar autobuzul a fost interceptat la vreo 40 de kilometri de Milano de trei vehicule ale carabinierilor, care au reuşit să-l oprească forțându-l spre parapetul median.

Carabinierii au intervenit în forţă, au spart geamurile din spate, l-au imobilizat pe agresor şi i-au evacuat pe pasageri.

Şoferul a apucat să dea foc, aşa cum amenința, dar toţi copii şi însoţitorii adulţi au fost scoşi afară înainte ca flăcările să cuprindă autobuzul.

Câţiva pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar niciunul nu se afla în stare gravă - au mai ales zagrieturi şi contuzii uşoare, din timpul evacuării.

Potrivit agenţiei ANSA, şoferul - identificat drept Ousseynou Sy - este investigat pentru suspiciune de răpire, intenţia de a comite crime în masă, incendiere, dar şi pentru că a opus rezistenţă la arestare.

Luca de Marchis, comandant de carabinieri: ”Șoferul a spus că voia să săvârșească acest act extrem pentru toți migranții care au murit pe mare, în Mediterana. Asta a răspuns după ce carabinierii l-au scos din vehicul și l-au întrebat pentru ce a făcut asta. A fost prima propoziție pe care a rostit-o.”

Tot ANSA precizează că a devenit cetăţean italian în 2004. Are cazier - în 2007 şi 2011 a fost condamnat pentru conducere sub influenţa alcoolului, respectiv pentru molestarea unui minor.

Totuşi, potrivit televiziunii SKY TG24, şoferul a fost angajat timp de 15 ani la compania de transport şi nu a pus niciodată probleme.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

FULLSCREEN
Cine e bărbatul care a vrut să ucidă 51 de copii în Italia. Reacția sa după ce a fost prins
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO