Mărturia elevului-erou din "autobuzul groazei" din Italia. Cum a alertat poliţia


Ultimul update: Miercuri 20 Martie 2019 22:58
Data publicarii: Miercuri 20 Martie 2019 22:35
Categorie: Stiri externe
Copilul erou din autobuzul din Italia

Şoferul senegalez al unui autobuz şcolar a dat foc vehiculului miercuri în nordul Italiei, dar cei 51 de elevi aflaţi la bord au scăpat ca prin minune.

51 de elevi și însoţitorii lor, erau în autobuzul condus de un cetăţean italian cu origini senegaleze, în vârstă de 57 de ani. La un moment dat, șoferul a început să-i ameninţe: "nimeni nu va supravieţui astăzi!"

VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI ŞOCANTE CU "AUTOBUZUL GROAZEI"

Striga, potrivit martorilor, că "vrea să-i răzbune pe toţi migranţii care au pierit pe mare", şi plănuia să ajungă în sudul Italiei şi, se pare, să ia un avion spre ţara sa.

Un elev a fost cel care a sunat la poliţie. „Eram toţi înspăimântaţi, era foarte înfricoşător. A aruncat o grămadă de benzină pe jos, ne-a legat şi ne-a luat telefoanele ca să nu sunăm la poliţie. Dar unul dintzre telefoane, al colegului meu, a căzut pe jos. Atunci m-am dezlegat şi l-am luat de pe jos şi am sunat la carabinieri şi la poliţie", a povestit el pentru La Reppublica

Carabinierii au blocat autobuzul în trafic, pe autostradă, la0 de kilometri de Milano. Şoferul a turnat pe jos un lichid inflamabil şi i-a dat foc. Carabinierii au intervenit în forţă, au spart un geam din spate, l-au imobilizat pe agresor şi au reuşit să evacueze toţi pasagerii. Câţiva au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar niciunul are răni grave,

FULLSCREEN
Mărturia elevului-erou din "autobuzul groazei" din Italia. Cum a alertat poliţia
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO