Cetatenii americani, avertizati ca in Europa ar putea deveni victimele teroristilor. EURO 2016 este o "tinta potentiala"

Ultima actualizare: 03-06-2016 07:02
soldati italieni patruleaza in milano inainte de meciul Real Atletico Madrid

Departamentul de Stat al SUA a emis marti o alerta de calatorie prin care ii avertizeaza pe cetatenii americani asupra riscului unor potentiale atacuri teroriste in Europa in cursul acestei veri.

'Ii alertam pe cetatenii Statelor Unite cu privire la riscul unor potentiale atacuri teroriste pe intreg teritoriul Europei, avand drept tinta evenimente majore, obiective turistice, restaurante, centre comerciale si mijloace de transport', se mentioneaza in avertismentul de calatorie, valabil pana la data de 31 august.

'Numarul mare de turisti care viziteaza Europa in lunile de vara va oferi tinte mai numeroase pentru teroristii care planuiesc atacuri in locuri publice, in special la evenimente mari', mai subliniaza Departamentul de Stat.

Alerta de calatorie mentioneaza ca Franta va gazdui EURO 2016 la fotbal intre 10 iunie si 10 iulie si ca guvernul de Paris a prelungit starea de urgenta, decretata dupa atentatele din 13 noiembrie, pana la 26 iulie, pentru a acoperi si Turul Frantei la ciclism (2-24 iulie).

'Stadioanele EURO 2016, zonele pentru fani si evenimentele neoficiale de vizionare a turneului in Franta si in alte tari din Europa reprezinta tinte potentiale pentru teroristi, la fel ca alte evenimente sportive de anvergura si zone de adunari publice in Europa', adauga Departamentul de Stat.

Totodata, se asteapta ca Zilele Tineretului Catolic, ce vor avea loc intre 26 iulie si 31 iulie la Cracovia, in Polonia, sa atraga pana la 2,5 milioane de vizitatori, ceea ce ar putea suprasolicita infrastructura locala.

'Polonia va impune controale la toate frontierele nationale intre 4 iulie si 2 august, iar cei care vor vizita Polonia in aceasta perioada ar trebui sa fie pregatiti sa prezinte pasapoartele si sa se supuna unor verificari mai stricte de securitate pe intreg teritoriul Poloniei', adauga comunicatul diplomatiei americane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO