Cele mai dure antrenamente din lume. Totul despre soldatii din SEAL

Ultima actualizare: 19-10-2012 14:23
Echipa Seal 6

Fortele speciale americane SEAL sunt cunoscute in toata lumea, insa foarte putini cunosc detalii despre antrenamentele soldatilor acestei unitati speciale. Exercitiile sunt atat de dure, incat doar 30% dintre ucenici termina pregatirea.

Desi nu a fost confirmat inca oficial de catre U.S. Navy, se stie aproape sigur ca echipa de comando care a reusit sa-l ucida pe teroristul numarul 1 al lumii, Osama bin Laden, facea partea din SEAL 6.

SEAL este o prescurtare din limba engleza a cuvintelor SEa Air Land (apa, aer, pamant - n.r.).

Conform purtatorului de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, echipa SEAL care a aterizat in ascunzatoarea lui Osama din Abbottabad a avut autorizatie sa il ucida pe liderul Al-Qaeda, in cazul in care nu se preda de buna-voie.

Portretul eroului din ECHIPA TACERII: soldatul care l-a ucis pe Osama

"Oamenii care au condus aceasta operatiune au fost... elita elitelor. Au facut parte din Navy Seals, o echipa care a trecut de cel mai dur antrenament militar din lume. Au exersat aproape non-stop, ca sa fie siguri ca, indiferent ce s-ar intampla, vor fi in stare sa-si duca misiunea la bun sfarsit", a declarat un membru al echipei SEAL, Eric Greitens, citat de AP.

"In timpul antrenamentelor sunt obligati sa fuga cu rucsacuri de 18 kilograme in spate, noaptea, alearga in nisip, pe plaja, si sunt pusi sa inoate si cate doua mile in ocean. Se trezesc in mijlocul noptii in barci mici de cauciuc pe stanci ascutite. Sunt obligati sa faca aceste antrenamente dificile, care ii imping la limitele suportabilitatii mentale, fizice si emotionale", a mai dezvaluit Eric Greitens, locotenent-comandant in retragere al Navy SEAL.

Un fost militar al acestei unitati, Eric Basu, a declarat ca antrenamentele sunt atat de grele, incat doar vreo 30% dintre soldati reusesc sa finalizeze cursurile si sa obtina acceptul de a face parte din trupele de comando.

"Culmea ironiei este faptul ca foarte multi renunta din motive mentale. Adica, oamenii cedeaza la aceste antrenamente din cauza fricii, de frica a ceea ce se va intampla" a spus Basu.

TOP SECRET: Elicopterul invizibil folosit in asaltul asupra lui Osama

Numele membrilor trupelor speciale SEAL care au luat parte la operatiunea de uciderea a lui Osama bin Laden nu vor fi facute publice. Acestia vor fi onorati in privat pentru eforturile eroice. Potrivit lui Basu, membrii SEAL nu sunt motivati de recunoasterea publica.

Oficiali din armata americana au declarat ca cei 24 de soldati SEAL care au participat la operatiune s-au intors inapoi la baza americana.

Oficialii SUA au inceput deja sa studieze documentele, stick-urile de memorie si DVD-urile pe care le-au ridicat din vila in care se ascundea Osama bin Laden.

Hitler, Mussolini, Ceausescu, Saddam. Fotografii care au socat lumea

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO