Ce s-a intamplat cu fetita din fotografia care a impresionat intreaga lume. Zona in care locuia, ocupata de Al Qaeda

Ultima actualizare: 06-04-2015 07:09
fetita Hudea

Fotografia care surprinde fetita siriana speriata care confunda aparatul fotografului cu o mitraliera si ridica mainile pentru a se preda este deja celebra. Ce s-a intamplat insa cu micuta si familia ei?

Presa scrie ca fetita Hudea, in varsta de 4 ani, si mama ei, care locuiau intr-o tabara din Siria, s-ar fi mutat intr-o zona considerata sigura, in orasul Idlib.

Din pacate insa, la inceputul aceste saptamani, zona ar fi fost ocupata de Al Qaeda. Atat copila, cat si mama ei sunt in pericol, si nimeni nu mai stie absolut nimic de ele.

Din 2011 pana in prezent rebelii au ucis in Siria in jur de 220.000 de persoane, dintre care 10.000 au fost copii.

Fotografia care a facut inconjurul lumii a fost facuta de Osman Sağırlı, un fotojurnalist turc.

BBC Trending a vorbit cu acest barbat, care munceste in prezent in Tanzania si care a confirmat ca el este autorul. Imaginea a fost realizata in Atmeh, o tabara de refugiati din Siria, in decembrie 2014.

"Am folosit un obiectiv foto, iar ea a crezut ca este o arma. Mi-am dat seama ca s-a speriat abia dupa ce am facut poza si m-am uitat la imagine, si am vazut ca isi stransese buzele si isi ridicase mainile. In mod normal, copiii fug, isi ascund fetele sau zambesc atunci cand vad camera foto." a povestit fotojurnalistul turc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO