Ce descopera femeile cand ajung in Statul Islamic. Realitatea socanta cu care se confrunta alaturi de jihadisti

Ultima actualizare: 31-05-2015 07:03
jihadiste

Tinerele care merg in Siria ca sa se alature grupului terorist Statul Islamic ajung sa traiasca o viata izolata, in conditii severe, potrivit BBC.

In total, se estimeaza ca 4.000 de vestici s-au alaturat grupului terorist IS, dintre care aproximativ 550 sunt femei. Indiferent de motivele care le fac pe acestea din urma sa renunte la viata lor si sa plece in Siria, principala lor responsabilitate este sa fie neveste bune pentru barbatii Statului Islamic si sa devina mamele noii generatii de jihadisti. Apoi, ele trebuie sa se implice in activitati de promovare a Statului Islamic.

Prin activitatea lor de pe retelele de socializare, putem sa aruncam un ochi in realitatea pe care aceste femei o traiesc zi de zi. Cercetatorii britanici au monitorizat conturile a peste 100 de femei si analizat interviurile celor care au fost arestate de fortele de securitate.

Acestia sustin ca, desi multe femei pleaca in Siria cu idei preconcepute si idealuri naive, multe din ele traiesc fara electricitate, cu un nivel de confort la limita subzistentei, iar cele care se casatoresc cu militarii jihadisti ajung sa fie vaduve foarte repede si sa fie tinute captive intr-o zona de razboi.

Expertii din Marea Britanie sustin ca este vital ca statele vestice sa demareze o campanie de preventie si de-radicalizare tot prin femei, astfel incat sa contracareze activitatea femeilor din Statul Islamic.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO