"Casatoria e intre un barbat si o femeie." Vaticanul critica legea privind homosexualii din Franta

Ultima actualizare: 27-04-2013 06:58
papa francisc

Decizia Parlamentului Frantei in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex reprezinta o "optiune ideologica" si refuza sa fie acceptata de "largi segmente ale societatii", acuza publicatia Vaticanului, Osservatore Romano.

Intrebat despre proiectul privind casatoriile homosexuale, adoptat de Parlamentul francez, purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi, a raspuns: "Nu ma bucura acest proiect. Este un lucru bun ca fiecare copil sa stie ce inseamna un tata sau o mama".

"Casatoria intre un barbat si o femeie este un principiu fundamental", a spus el.

Publicatia Osservatore Romano a denuntat "o optiune ideologica ce divizeaza, mai mult decat sa ofere protectie tuturor tipurilor de relatii".

Osservatore Romano l-a criticat dur pe premierul Jean-Marc Ayrault, "care a sustinut puternic acest proiect de lege dar care nu a vrut sa tina cont de numeroasele voci care s-au ridicat in ultimele luni din cadrul societatii franceze".

Vaticanul a subliniat ca se opune categoric legalizarii casatoriilor intre persoane de acelasi sex, regretand refuzul de organizare a unui referendum pe aceasta tema.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO