O fetita de 12 ani a fost arsa de vie de jihadistii Statului Islamic. Ultimele cuvinte pe care i le-a spus mamei sale


Ultimul update: Miercuri 20 Iulie 2016 07:29
Data publicarii: Duminica 17 Iulie 2016 15:15
Categorie: Stiri externe
lacas de cult crestin in Irak

Mai multi membri ai gruparii teroriste ISIS au incendiat casa unei familii de crestini din Mosul pentru ca aceasta nu a platit suficient de repede taxa de protectie pe care jihadistii o cer celor de alta religie decat cea musulmana.

Jaziya, este taxa impusa tuturor cetatenilor de alta religie decat cea musulmana, care locuiesc in teritoriile ocupate de ISIS si se calculeaza in functie de veniturile nete ale gospodariei, potrivit The Independent.

Mama a carei fiica a pierit in incendiu povesteste ca jihadistii "straini" au venit la ele acasa si i-au cerut sa plateasca taxa, spunandu-i ca are doua optiuni, fie sa plateasca pe loc, fie sa plece.

Femeia le-a spus ca va plati, dar sa astepte cateva secunde deoarece fata ei se afla in dus. Jihadistii nu au acceptat si au incendiat pe loc casa.

Cele doua victime au reusit in cele din urma sa iasa din valvataie, dar din nefericire, fetita in varsta de 12 ani a murit in mainile mamei sale, cateva ore mai tarziu, la spital, din cauza arsurilor de gradul patru suferite.

Cu ultima ei suflare, fata i-a spus mamei sale sa ii ierte pe cei care au omorat-o.

Ororile la care sunt supusi crestinii in teritoriile ocupate de ISIS au inceput sa se inmulteasca in ultima vreme. Daca in urma cu 20 de ani acolo se aflau circa 1,3 milioane de crestini, acum mai sunt doar 400.000.

"Cand ziarele din Europa au publicat caricaturi cu profetul Mahomed, crestinii de aici au avut de suferit. Ceva se intampla in Belgia sau Olanda, noi platim aici." a spus un preot crestin.

 

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO