Casa Albă: Media exagerează relatările despre coronavirus ca să-l submineze pe Trump

Ultima actualizare: 28-02-2020 21:36
donald trump
Pro TV

Un înalt oficial de la Casa Albă a acuzat media din SUA că exagerează cu relatările negative despre coronavirus pentru a-l submina pe preşedintele Donald Trump, relatează dpa.

„Motivul pentru care vedeţi că i se acordă atâta atenţie (coronavirusului) este că se crede că asta o să-l dea jos pe preşedinte, asta-i tot”, a declarat vineri în cadrul unui forum politic conservator şeful interimar de personal de la Casa Albă, Mick Mulvaney.

Acesta a admis că s-ar putea înregistra perturbări în transporturi şi şcoli, dar a adăugat că, pentru ca bursele să se calmeze, ar sugera ca „oamenii să-şi închidă televizoarele pentru 24 de ore”.

Noul coronavirus de sorginte chineză s-a propagat în lume şi a provocat panică, inclusiv pe burse, în timp ce la Washington Trump tocmai reuşise să scape de procedura de punere sub acuzare şi destituire lansată de opoziţia democrată pentru presupuse presiuni asupra Ucrainei.

Acum, opoziţia democrată critică administraţia Trump în legătură cu gestionarea situaţiei create de noul virus, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, afirmând între altele că propunerea Casei Albe de buget pentru combaterea coronavirusului este „complet inadecvată în raport cu dimensiunea urgenţei”.

Consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow, a declarat vineri pentru canalul Fox Business că numărul de cazuri noi de contaminare în SUA va creşte probabil, ceea ce nu înseamnă însă că va avea loc o explozie de cazuri în America de nord, a consemnat Reuters.

În schimb, directorul Institutului naţional de alergologie şi boli infecţioase din SUA, Anthony Fauci, a afirmat într-un briefing în Camera Reprezentanţilor că probabil noul virus care se răspândeşte pe plan global nu va dispărea în cursul acestui an şi că este de aşteptat să apară multe alte cazuri în SUA, potrivit unei surse citate de Reuters.

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus în SUA este deocamdată relativ mic, aproximativ 60, majoritatea foşti pasageri pe nava de croazieră Diamond Princess, care a stat în carantină în Japonia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO