Caniculă în Europa. 100 de oameni lăsați să doarmă într-un magazin cu aer condiționat

Dată publicare: 04-08-2018 18:10
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


A fost încă o zi de foc în Europa. Valul de căldură din Peninsula Iberică a ucis 3 oameni, în condiţiile în care în 41 din cele 50 de provincii autorităţile au emis avertismente de caniculă.

În centrul Spaniei se vor înregistra 48 de grade la umbră. Noi recorduri au fost stabilite şi în Portugalia, în timp ce în Finlanda, reprezentanţii unui supermarket a invitat 100 de clienţi să doarmă în clădirea dotată cu aer condiţionat.

Canicula a aprins o pădure de la marginea localităţii Nerva, în sudul Spaniei, iar vântul a ajutat flăcările se se răspândească.

"Sunt puţin îngrijorată, fiindcă incendiul care a izbucnit anul trecut nu a fost nici pe departe atât de mare că acesta", spune o femeie.

În 41 de provincii spaniole s-au înregistrat vineri, la miezul zilei, 44 de grade sau mai mult. Portughezii, şi ei sufocaţi de valul de căldură venit din Sahara, au căutat răcoare pe plajă sau la piscine. La Lisabona, termometrele au indicat 42 de grade Celsius.

Opt localităţi din centrul, sudul şi estul Portugaliei şi-au depăşit recordurile de căldură. Cel mai cald a fost într-un mic orăşel aflat la nord de Lisabona, unde mercurul a urcat până la 45,2 grade Celsius.

Şi plajele din Anglia sunt neîncăpătoare.

Lisa Holland, corespondent Sky NEWS: ”Operatorii britanici de turism speră că vremea va aduce un spor de turişti vara viitoare şi că doritorii se vor gândi de două ori înainte să îşi rezerve vacanțele. Asta şi pentru că temperaturile din sudul Europei nu sunt doar fierbinţi, ca aici, ci de nesuportat.”

Şi francezii încearcă să se ferească de efectele caniculei. La Nisa şi la Marsilia, asta a dus la scăderea rapidă a stocurilor de apă din magazine.

În Moscova, o peşteră de gheaţă artificială a devenit un refugiu popular, iar în Finlanda, un magazin le dă clienţilor "ocazia" să doarmă la răcoare.

Pe de altă parte, în Norvegia, un ren a căutat răcoarea pe malul mării. Cei care se aflau pe plajă l-au urmărit surprinşi cum îşi scufundă botul în apă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO