Campion la atletism din Africa, om al strazii in Londra. Drama unui tanar arestat pentru o viza expirata

Ultima actualizare: 11-03-2015 07:11
marea britanie

Un atlet din Sierra Leone, care doarme pe strazile din Londra, ar putea fi deportat dupa ce a fost arestat.

Jimmy Thoronka, in varsta de 20 de ani, a fost unul dintre cei mai buni atleti la proba de 100 m, insa nu s-a intors acasa, in Africa, dupa jocurile Commonwealth din Glasgow, de anul trecut, din cauza epidemiei de Ebola din tara sa, relateaza BBC.

Tanarul spune ca virusul i-a ucis toate rudele apropiate din Sierra Leone. Politia Metropolitana a precizat ca acesta a fost arestat vineri, pentru ca viza sa a expirat, fiind acum in custodia politiei de frontiera.

Desi autoritatile spun ca sportivul ar fi putut cere asistenta pentru a se intoarce acasa, acesta sustine ca nu se putea intoarce acolo, pentru ca nu s-ar fi descurcat singur, asa ca a ramas cu niste prieteni in Leicester, dupa care a plecat la Londra.

"In unele zile nu am ce manca. Ma spal la toaletele publice si dorm in parc", a marturisit Jimmy Thoronka pentru The Guardian.

Impresionat de cazul acestuia, un student de la Cambridge a lansat o campanie, vineri, care a adunat peste 12.000 de lire in doar 24 de ore, bani care vor merge la tanarul atlet.

In paralele, o petitie a adunat peste o mie de semnaturi

Thoronka a ajuns in Glasgow cu echipa sa, in iulie, chiar in momentul in care epidemia de Ebola a inceput in tara sa, iar autoritatile au declansat stare de urgenta. Bilantul mortilor a ajuns in Sierra Leone la peste 3.500 de persoane.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO