Bust al lui Vladimir Putin, in ipostaza de imparat roman, inaugurat de cazaci in Sankt Petersburg. "A redat Crimeea Rusiei!"

Ultima actualizare: 20-05-2015 06:55
Vladimir Putin, bust - Youtube

O organizatie locala de cazaci a inaugurat sambata, in apropiere de Sankt Petersburg, un bust al presedintelui rus, Vladimir Putin, in imparat roman, "in semn de recunostinta pentru anexarea Crimeii" de catre Rusia, anunta AFP.

"Am vrut sa-l imortalizam pe Vladimir Putin in calitate de invingator si om de stat care a redat Crimeea Rusiei", a explicat Andrei Poliakov, conducatorul asociatiei "Ibris", care ii reuneste pe cazacii din Sankt Petersburg, relateaza Agerpres.

La origine cavaleri de elita ai armatei tariste, cazacii s-au organizat de-a lungul secolelor in comunitati prezente in diverse teritorii ale fostului imperiu rus. Potrivit lui Poliakov, "vreo 700 de cazaci de origine" locuiesc la Sankt Petersburg si in regiune.

Bustul presedintelui purtand o toga "din material sintetic, nu foarte scumpa" care imita bronzul, este opera sculptorului Pavel Gresnikov. Cu o inaltime de aproape 50 de centimetri, a fost inaugurat in localitatea Kasimovo, la 20 de kilometri nord de Sankt Petersburg, pe un teren ce apartine asociatiei, in prezenta catorva zeci de persoane in uniforma traditionala a cazacilor si in sunetele imnului national al Rusiei.

"Imaginea unui imparat roman este cea a intelepciunii", iar aceasta corespunde "rolului istoric al lui Vladimir Putin, care a reusit sa uneasca Rusia si Crimeea", a precizat Poliakov.

Anexarea acestei peninsule ucrainene in martie 2014 si sprijinul oferit de Moscova separatistilor din estul Ucrainei au dus la o degradare fara precedent de la incheierea Razboiului Rece a relatiilor dintre Rusia si tarile occidentale, care i-au impus dure sanctiuni economice
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO