Ayatolahul Khamenei ii indeamna pe iranieni la "toleranta si rabdare"

Ultima actualizare: 28-03-2012 22:02

Mesajul liderului spiritual suprem pare insa rupt de realitate, in timp ce Teheranul, dar si alte orase, sunt cuprinse de suflul revolutiei.

 

In ciuda restrictiilor draconice, sute de mii de oameni continua sa ceara in strada repetarea alegerilor prezidentiale.

Spiritele sunt mai aprinse ca oricand, dupa ce sapte dintre sustinatorii contracandidatului lui Ahmadinejad au fost impuscati in plina strada de militiile islamice, fidele presedintelui.

Imaginile au ajuns in Occident cu ajutorul internetului, desi autoritatile de la Teheran au facut tot posibilul sa impiedice acest lucru. O dovada clara, spun analistii politici, ca presedintele Ahmadinejad nu este atat de infailibil pe cat ii place sa se laude.

La fel de semnificativa este si atitudinea ayatolahului Kamenei. El insusi un fost presedinte, liderul spiritual suprem conduce Iranul cu mana de fier din 1989, insa acum, cand strada fierbe, pare sa fi adoptat o atitudine ceva mai concilianta, de neconceput cu 10 ani in urma.

Din pacate pentru demonstrantii dornici de libertate si sustinatorii lui Ahmadinejad si ai politicii sale ultra-conservatoare sunt la fel de multi si de hotarati. Seful politiei iraniene i-a avertizat pe protestatari ca orice intrunire va fi imprastiata fara menajamente, daca nu are girul autoritatilor.  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO