Avion nazist dezgropat de un copil in ferma familiei din Danemarca: "Bunicul spunea povesti din razboi si am vrut sa vad"

Dată publicare: 10-03-2017 08:15
Dată actualizare: 13-03-2017 07:13


Un elev din Danemarca a descoperit ramasitele unui avion german, care s-a prabusit la ferma familiei, in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial.

Tatal i-a spus ca, de multa vreme, exista o poveste in familie despre aeronava cazuta in apropierea casei, acum 72 de ani. Cand adolescentul a primit ca tema la scoala un proiect despre Al Doilea Razboi Mondial, tatal i-a sugerat, in gluma, sa caute avionul in curte.

Inarmati cu un detector de metale, Daniel, un adolescent in varsta de 14 ani, si tatal lui, Klaus, au cercetat temeinic campul din apropierea casei, pentru a verifica povestea pe care o stiau de la strabunicul baiatului.

Klaus Kristiansen, tatal baiatului: "Bunicul meu era cunoscut pentru povestile sale din vremea razboiului. Asa ca intr-o duminica ne-am hotarat sa aflam daca e adevarata povestea cu avionul german prabusit."

Cand detectorul a inceput sa emita sunete de avertizare, au sapat in locul respectiv cu cazmale. Dar n-au gasit nimic, asa ca au adus un excavator.

Astfel, tatal si fiul au inceput sa descopere fragmente din epava avionului, inclusiv motorul, ingropate la 3 - 4 metri sub pamant.

Au gasit si ramasitele pamantesti ale pilotului, bucati din uniforma militara, o tabachera, un portofel cu documente, dar nu si acte de identitate.

Daniel Kristiansen: "E o nebunie ca am reusit sa-l găsim."

Un localnic a fost martorul prăbusirii avionului nazist, insa nu-si mai amintea locul exact. Acum are 94 de ani.

Siggard Jensen, martor al prabusirii: "Iesisem sa iau carbuni si am vazut un avion german care incerca sa urce, dar apoi cobora brusc, urca si cobora. La final, a venit in picaj direct spre pamant, cu viteza mare. Imi amintesc ca ma întrebam de ce nu incearca pilotul să-l redreseze."

Un purtator de cuvant al ambasadei germane din Copenhaga a spus ca o fundatie germana, care se ingrijeste de cimitirele celor cazuti in lupta si tine evidenta soldatilor morti in cel de-al Doilea Razboi Mondial va ajuta la identificarea pilotului.


VIDEO PROTVPLUS.RO