Autoarea seriei Harry Potter a starnit critici dure cand a scris un roman pentru adulti. Ce contine

02-10-2012 08:18


sex

Celebra scriitorare JK Rowling, autoarea seriei de romane Harry Potter, si-a lansat de curand o noua carte, de data aceasta una erotica. Modul in care a fost prezentat unul dintre personaje a starnit insa revolta.

Romanul The Casual Vacancy este prima carte erotica a scriitoarei care a devenit celebra prin publicatiile destinate copiilor si adolescentilor.

Nu aceasta schimbare de stil socheaza insa, ci modul in care este descris unul din personajele romanului.

Este vorba de o studenta de religie Sikh, despre care autoarea scrie ca este “o femeie-barbat paroasa, care ii deruteaza chiar si pe savanti”.

Liderii Sikh, religie cu multi adepti in Asia, au cerut imediat stergerea acestor fragmente ofensatoare din editiile care se vor vinde in India.

“Chiar daca autoarea a vrut sa descrie fizicul personajului, nu trebuie sa foloseasca un limbaj jignitor si sa puna la indoiala identitatea sexuala a tinerei”, declara Avtar Singh Makkar, unul dintre liderii religiosi.

"Felul in care arat nu este important". Raspunsul la jignirile aduse dupa aparitia pozei pe internet

El precizeazaca daca nu se vor lua masuri, se va adresa premierului indian si va cere decshiderea unui proces impotriva lui Rowling.

Scriitoarea a declarat, la lansarea cartii, ca a cercetat cu interes religia Sikh, dupa ce a cunoscut in tinerete o femeie care apartinea acestui cult.

Ea se declara incantata de egalitarismul promovat de aceasta religie. Rowling spune ca abia asteapta opinia criticilor despre roman, dar ca nu va schimba nimic, pentru ca “asta simt eu despre aceasta carte”.

Potrivit religiei Sikh, trupul este ceva sacru si orice modificare a lui este strict interzisa, inclusiv taierea sau raderea parului.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO