Australia, sub semnul focului!


Ultimul update: Marti 20 Martie 2012 08:19
Data publicarii: Miercuri 30 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Nu trece nici o vara peste Australia fara parjolul care i-a obisnuit deja pe localnici cu pierderi uriase. 40 de familii si-au vazut si acum locuintele distruse de flacari cumplite care mistuie zone intinse din vestul tarii.

Pana acum, nimeni nu a murit din cauza incendiilor, insa trei oameni au fost raniti sau sufera din cauza problemelor respiratorii. Flacarile de nestavilit au distrus deja aproape 3.000 de hectare de teren si vegetatie, la nord de Perth.

Un al doilea incendiu puternic isi face de cap in apropiere de satul Badgingarra, unde echipele de pompieri par neputincioase in fata dezastrului.

Localnicii au fost evacuati din regiunile periculoase, dar multi au apucat sa vada cu ochii lor casele transformate in cenusa.

Bilantul de pana acum indica trei raniti care au dificultati respiratorii si probleme din cauza caldurii excesive. Autoritatile spera totusi ca greul a trecut.

Chiar daca in Australia vara este in toi, meteorologii spun ca este posibil ca temperaturile sa mai scada, iar asta i-ar ajuta enorm pe pompierii care incearca sa stavileasca flacarile.

Tags: incendii,

NY: Incendiu devastator intr-o cladire din Bronx, in ciuda gerului de afara
Fabrica de bere mistuita de foc, in Dublin!
Europa dardaie sub zapada, Australia mistuita de foc!
VIDEO PROTVPLUS.RO