Cutiile negre ale avionului companiei Sriwijaya Air prăbuşit sâmbătă au fost localizate

Ultima actualizare: 10-01-2021 14:31
Resturi şi fragmente de corpuri descoperite în z...
Resturi şi fragmente de corpuri descoperite în z...

Resturi şi fragmente de corpuri au fost găsite în zona unde a dispărut, în largul Indoneziei, un Boeing 737-500 al companiei Sriwijaya Air cu 62 de persoane la bord, a indicat poliţia duminică, scrie AFP.

"În această dimineaţă am primit doi saci, unul cu obiecte aparţinând pasagerilor şi celălalt cu fragmente de corpuri", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Yusri Yunus, pentru canalul Metro TV. Poliţia "lucrează la identificare", a precizat el.

Numeroase vase de salvare, ale armatei, dar şi elicoptere şi scafandri au fost desfăşuraţi duminică dimineaţă după ce locul accidentului a fost stabilit în cursul nopţii.

Resturile au fost aduse în portul principal din Jakarta unde a fost stabilit un punct de prim-ajutor.

Şeful Comitetului de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian, Surjanto Tjahjono, a anunţat că au fost identificate coordonatele celor două cutii negre ale avionului ce efectua zborul SJ-182.

Cutiile negre conţin datele tehnice privind zborul efectuat şi înregistrarea audio din cabina piloţilor.

Centru pentru identificarea victimelor

 

Poliţia Metropolitană Jakarta a stabilit un centru pentru identificarea victimelor în cazul dezastrelor, la Spitalul Kramat Jati, pentru ca cei care au murit după prăbuşirea aborului SJ182 al Sriwijaya Air să fie identificaţi, informează News.ro, care citează antaranews.com.

La centrul respectiv se vor putea prezenta familiilor celor care s-au aflat la bordul avionului pentru a-şi identifica apropiaţii, în cazul în care trupurile lor vor fi găsite, a declarat Yusri Yunus, purtător de cuvânt al Poliţiei Jakarta.

Poliţia foloseşte o echipă de căutare şi salvare pentru găsirea pasagerilor avionului Boeing 737-500 care se deplasa pe ruta Jakarta-Pontinak, despre care autorităţile cred că s-a prăbuşit în largul insulelor Laki şi Lancang, sâmbătă după-amiază.

Vizibilitatea scăzută din apele din largul insulelor pune în dificultate echipele care participă la căutări. “Angajaţii noştri sunt pe teren şi au găsit câteva bucăţi ale avionului. Obstacolul cu care ne confruntăm este vizibilitatea slabă, pentru că este noapte”, a afirmat Bambang Suryo Aji, reprezentant al autorităţilor indoneziene.

Ce s-a întâmplat cu zborul SJ182

 

Avionul companiei Sriwijaya Air zbura spre Pontianak (partea indoneziană a Insulei Borneo) când a dispărut de pe sistemele radar la scurt timp după decolarea de la Jakarta, în jurul orei locale 14:40 (07:40 GMT), la patru minute după decolare.

Presupusul loc al accidentului se află în apropierea unor insule turistice, în largul oraşului Jakarta.

La bord se aflau 50 de pasageri şi 12 membri ai echipajului.

Directorul executiv al companiei aeriene, Jefferson Irwin Jauwena, a precizat că starea tehnică a avionului era bună. Aeronava Boeing 737-500 era în funcţiune de 27 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO