Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip au primit vaccinul anti-COVID-19

Ultima actualizare: 09-01-2021 18:13
coronavirus
Getty

Regina Elisabeta a II-a şi prinţul consort Philip au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham.

''Regina şi Ducele de Edinburgh au primit astăzi vaccinurile anti-COVID-19'', indică o declaraţie a Palatului Buckingham, citată de Agerpres.

Regina Elisabeta are 94 de ani, iar soţul său 99 de ani.

O sursă apropiată familiei regale a menţionat că vaccinurile au fost administrate de către un medic de familie la reşedinţa regală de la Castelul Windsor.

Cuplul regal britanic se alătură astfel celor 1,5 milioane de persoane din Regatul Unit care au primit până în prezent prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Vaccinul produs de Moderna, aprobat în UK

 

Vineri, autoritatea britanică de reglementare a aprobat vaccinul Moderna împotriva COVID-19 - al treilea vaccin din arsenalul regatului în lupta împotriva pandemiei noului coronavirus - care urmează să fie disponibil, însă, abia din primăvară, a anunţat Ministerul brotanic al Sănătăţii. 

Cea mai afectată ţară din Europa de pandemie, cu peste 78.000 de morţi, Regatul Unit a comandat 17 milioane de doze laboratorului american, precizează într-un comunicat ministerul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO