Un avion cu 62 de oameni s-a prăbușit în mare, în Indonezia, la scurt timp de la decolare

Ultima actualizare: 10-01-2021 07:57

Un avion al companiei indoneziene Sriwijaya Air cu peste 60 de oameni la bord a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a decolat sâmbătă din capitala indoneziană Jakarta, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Avionul se îndrepta spre Pontianak, o zonă aflată în provincia Kalimantanul de Vest.

Ministrul indonezian al Transporturilor, Budi Karya, a declarat, conform CNN, că în avion se aflau 50 de pasageri - respectiv 43 de adulți și 7 copii - precum și 12 membri ai echipajului.

Într-o conferință de presă, un ofițer de rang înalt din Corpul de căutare și salvare din Indonezia a declarat că ofițerii lor de la sol găsesc resturi în jurul insulei Lancang, unde avionul a pierdut contactul. Resturile vor fi transmise Comitetului Național pentru Siguranța Transporturilor, pentru a fi investigate.

Deocamdată nu este confirmat faptul că resturile aparțin avionului dispărut. Un oficial local al guvernului a declarat pentru postul Kompas TV că un pescar a găsit ceea ce pare a fi epava avionului, în ape la nord de Jakarta, iar căutările continuă. Alte posturi de televiziune au arătat imagini cu presupusele resturi ale epavei .

"Am găsit nişte cabluri, o pereche de blugi şi bucăţi de metal în apă", a declarat un oficial indonezian în domeniul securităţii pentru CNNIndonezia.com.

Sriwijaya Air a anunţat că încearcă să adune mai multe detalii despre zbor înainte de a veni cu un comunicat oficial.

Cronologia evenimentelor, sâmbătă, 9 ianuarie:

ora 18:50  Avionul companiei Sriwijaya Air dat dispărut s-a prăbuşit în mare

 

Avionul cu 62 de persoane la bord s-a prăbuşit sâmbătă în mare la câteva minute după ce decolase din capitala indoneziană Jakarta, transmite Reuters.

Avionul, un model Boeing 737-500, zbura spre Pontianak (Kalimantanul de Vest) când a dispărut de pe sistemele radar la scurt timp după decolarea de la Jakarta, în jurul orei locale 14:30 (07:30 GMT). Decolarea fusese amânată cu 30 de minute din cauza ploii abundente.

Ministrul indonezian al transporturilor Budi Karya a declarat într-o conferinţă de presă că 62 de persoane, printre care 12 membri ai echipajului, se aflau la bordul avionului ce efectua zborul SJ-182. Potrivit website-ului detik.com, Budi Karya a afirmat că avionul a căzut lângă insula Laki, la aproximativ 20 kilometri de aeroport.

Comitetul de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian a precizat că toţi cei aflaţi la bordul avionului erau cetăţeni indonezieni.

Directorul executiv al companiei aeriene, Jefferson Irwin Jauwena, a precizat că starea tehnică a avionului era bună. Aeronava Boeing 737-500 era în funcţiune de 27 de ani.

O purtătoare de cuvânt a grupului Boeing a declarat că monitorizează situaţia şi lucrează pentru strângerea mai multor informaţii.

ora 15.50 La operaţiunile de căutare participă mai multe nave.

''Poziţia aeronavei este estimată a fi între insulele Laki şi Lancang'', a declarat directorul adjunct al Agenţiei naţionale indoneziene pentru operaţiuni de căutare şi salvare, Bambang Suryoaji.

''Potrivit informaţiilor primite din zonă, câteva resturi suspectate că provin de la avionul respectiv au fost găsite şi sunt deja pe nava noastră pentru investigaţii suplimentare'', a spus el.

ora 14.00:  La bordul aeronavei se află 50 de pasageri, între care şase copii, potrivit cotidianului indonezian Republika, citat de News.ro.

ora 13.45 Ministerul Transporturilor a confirmat că a fost pierdută legătura cu un avion al companiei Air Sriwijya, care efectua un zbor intern pe ruta Jakarta - Pontianak (Insula Borneo).

„Ultimul contact a fost la 14:40 (ora locală). Este în curs o investigație coordonată de BASARNAS și NTSC. Vom oferi noi informații pe parcurs”, transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Adita Irawati pentru CNBC Indonezia. 

ora 13.00 Sistemul de monitorizare al traficului aerian Flightradar24 a anunţat pe Twitter că zborul SJ182 "a pierdut mai mult de 3.000 de metri altitudine în mai puţin de un minut, la circa 4 minute după ce a decolat din Jakarta".

Compania aeriană Air Sriwijya a anunțat că va transmite un comunicat în scurt timp. Un pescar din zonă a declarat în presa locală că a auzit un avion cum s-a prăbușit în apropeire.

Locuitorii din zonă ar fi găsit cabluri și rămășițe ce par să aparțină avionului în largul coastei Indoneziei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO