Atentat terorist dejucat de politia din Kenya. Trei femei au fost impuscate mortal dupa ce-ar fi strigat: "Allahu akbar"

Dată publicare: 12-09-2016 13:40
Dată actualizare: 15-09-2016 04:54


Explozibil

Trei femei care au strigat: “Allahu akbar” au fost impuscate mortal, in Mombasa, Kenya, dupa ce au incercat sa arunce in aer o sectie de politiei.

Politistii au declarat ca femeile, una dintre ele purtand o vesta cu explozibil, au fost omorate in timp ce incercau sa puna la cale un presupus atac terorist, in orasul Mombasa. Alte 3 femei, presupuse complice, au fost arestate, potrivit Daily Mail

Seful politiei locale, Peterson Maelo, a relatat faptul ca cele 3 femei au intrat in cea mai aglomerata sectie de politie din oras, folosind ca diversiune depunerea unei plangeri penale legata de un telefon furat. Doi politisit au fost injughiati de catre femei si au fost transportati de urgenta la spital.

Charels Owino, purtator de cuvant al politiei, a declarat ca doua dintre cele trei femei se numeau Fatuma Omar si Tasmin Yakub Abdullahi Farah, ambele fiind originare din Mombasa.

Se presupune ca Farah a fost liderul operatiunii, ea purtand o vesta cu explozibil, neputand sa se detoneze, datorita interventiei prompte a politistilor, acestia impuscand-o mortal.

Kenya este una dintre tintele constante ale gruparii teroriste Shabaab, o filiala est-africana a Al-Qaeda. Insurgentii somalezi au planuit diverse atacuri contra Kenyei, de-a lungul timpului. Acestia au ucis cel putin 67 de persoane in 2013, iar in aprilie 2015 au ucis 148 de persoane.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO