Amy Winehouse nu a fost uitată. Britanicii au deschis o expoziţie dedicată regretatei cântăreţe

Ultima actualizare: 25-11-2021 10:03

O expoziţie dedicată cântăreţei Amy Winehouse a fost deschisă la Muzeul de Design din Londra, pentru a marca un deceniu de la moartea artistei.

Vizitatorii pot admira rochiile purtate de Amy Winehouse pe scenă în timpul concertelor, sau pot vedea de aproape foile pe care şi-a scris versurile, ascultând pe fundal muzica ce a i-a adus faima.

Expoziţia numită "Amy, dincolo de scenă" a fost ralizată de specialiştii muzeului londonez împreună cu familia artistei, şi aduce în faţa publicului obiecte ce au aparţinut cântăreţei şi care nu au mai fost expuse până acum.

Priya Khanchandani curatoarea expoziției: "Sunt obiecte cu adevărat incredibile. Unul dintre ele este chiar aici, în spatele meu, este vorba de o chitară Fender Stratocaster albastră, Daphne Blue, care a fost chitara preferată a lui Amy. A fost văzută cântând adesea la ea în timpul erei "Frank".

Dincolo de ţinutele de scenă şi instrumentele muzicale, fanii artistei pot vedea aici şi câteva obiecte mai intime.

Priya Khanchandani curatoarea expoziției: "Există aici şi o pereche foarte de blugi Miss Sixty pe care a purtat-o când era adolescentă, în timpul înregistrări pentru demo-urilor ei timpurii și atunci când a înregistrat unele dintre melodiile pentru "Frank". Pantalonii au brodat pe ei mesajul "Sinatra este Dumnezeu".

Într-una dintre încăperile expoziţiei vizitatorii pot urmări concertele artistei în proiectii spectaculoase realizate cu ajutorul tehnologie.

 

Mitch Winehouse, tatăl lui Amy Winehouse: "Sper că vizitatorii vor întelege mai bine viaţa lui Amy şi că nu era doar un subiect de tabloid, aşa cum era tratată de presă. Unele dintre lucrurile pe care a trebuit să le revăd în ultimele luni în legătură cu asta au fost pur și simplu îngrozitoare. Azi nu ar mai fi posibile. În niciun caz".

Amy Winehouse a murit în vara anului 2011, la Londra, pe când avea doar 27 de ani. Iar această expoziţie marchează un deceniu de la moartea artistei şi 15 ani de la lansarea albumul "Back to Black", datorită căruia a devenit prima femeie britanică care a câştigat cinci premii Grammy, într-un singur an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO