Alerta in Marea Baltica, dupa ce un feribot lung de 200 de metri a luat foc


Ultimul update: Marti 16 Octombrie 2012 02:43
Data publicarii: Duminica 10 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

Totul a pornit de la o explozie produsa pe puntea superioara. In scurt timp, o uriasa coloana de fum a invaluit nava. In momentul deflagratiei, la bord se aflau 249 de pasageri si membri ai echipajului.

Trei oameni au suferit arsuri grave si alti 26 au fost raniti usor.

Feribotul sub pavilion lituanian plecase din portul german Kiel si se indrepta spre Klaipeda, in Lituania. Totul parea in regula, cand o explozie puternica a rasunat pe puntea superioara a navei Lisco Gloria, in zona rezervata pasagerilor.

In cateva clipe, la bord s-a instalat haosul. Norocul celor aflati pe nava a fost ca feribotul calatorea pe o ruta aglomerata din Marea Baltica, asa ca in scurt timp au aparut sase nave, care au inceput sa preia oamenii aflati in barcile de salvare.

Intre timp, la locul dezastrului sosisera si navele pompierilor maritimi. Uriase jeturi de apa au udat ore in sir feribotul, caruia focul ii cuprinsese rand pe rand puntile vasului si degaja o coloana de fum vizibila de la zeci de kilometri departare.

In paralel, pasagerii si membrii echipajului erau dusi la adapost. In ceea ce priveste cauzele incidentului, autoritatile germane vorbesc doar de o problema tehnica.

In cele din urma, o echipa de pompieri a urcat la bord si a reusit sa arunce ancora. Altfel, feribotul ar fi plutit in deriva ca o torta gigantica.

Pericolul era dat si de cele 170 de tone de carburant din rezervoare, care puteau provoca un dezastru daca vasul esua pe tarm, intr-o zona dens populata.

 

Tags: incendii, nave, feribot,

Incendiu in Ferentari! O batrana a avut nevoie de ingrijiri medicale
Incendiul de la fabrica de mase plastice din Medgidia, stins dupa 20 de ore
Incendiu de proportii in Braila: o casa s-a facut scrum
VIDEO PROTVPLUS.RO