Acuzații de fraudă la o loterie națională, după o extragere uluitoare de numere câștigătoare: 5, 6, 7, 8, 9 și 10

Dată publicare: 02-12-2020 21:56
Dată actualizare: 02-12-2020 22:06


Loteria Română

Loteria națională din Africa de Sud este vizată de o anchetă pe marginea unor acuzații de fraudă, după ce la ultima tragere au fost extrase numerele câștigătoare 5, 6, 7, 8, 9 și 10.

 

O secvență neobișnuită de numere extrase de loteria națională din Africa de Sud a lăsat jucătorii uimiți și a stârnit acuzații de fraudă după ce 20 de persoane au fost nevoite să împartă jackpotul, scrie The Guardian.

Numerele consecutive 5, 6, 7, 8, 9 și numărul „PowerBall” de 10 au fost marți seara combinația câștigătoare a loteriei naționale sud-africane.

Douăzeci de jucători norocoși au câștigat jackpotul și vor încasa fiecare echivalentul a circa 305.000 euro.

Alți 79 au câștigat câte 400 de euro după ce au ghicit secvența de 5 numere, lipsindu-le în schimb PowerBall-ul.

„Felicitări pentru cei 20 de câștigători ai extragerii PowerBall din această seară”, a scris pe Twitter loteria marți târziu. „Aceste numere pot fi neașteptate, dar vedem că mulți jucători optează pentru a juca aceste secvențe”, a spus loteria.

 

”Nici în iad nu poate exista o asemenea coincidență”

 

Mulți sud-africani nedumeriți au folosit miercuri rețelele sociale pentru a pretinde că rezultatele au fost trucate.

„Loteria arată că este o înșelătorie”, a postat un utilizator pe Twitter. „20 de persoane s-au înțeles asupra acestui lucru și au împărțit acel jackpot în mod egal”, s-a aventurat un altul.

„Absolut nicăieri, nici în iad, nu poate să existe o asemenea coincidență”, a mai spus alt sud-african.

Comisia Națională a Loteriilor din Africa de Sud (NLC), care reglementează și acest joc, a declarat că această combinație de șase numere consecutive a fost fără precedent și s-a angaat să analizeze tragerea la sorți.

Deși nu este neobișnuit ca doi jucători să împartă jackpot-ul, câștigătorii multipli sunt extrem de rari.

În martie 2003, 33 de jucători au câștigat o parte din jackpot, potrivit unui site web din Africa de Sud care analizează tragerile loto.

 

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO