Patru cetateni ai SUA, arestati pentru terorism si legaturi cu Al Qaeda. Planuiau sa ucida americani

20-11-2012 08:03


teroristi

Autoritatile din SUA au anuntat marti dimineata ca au arestat patru americani. Acestia sunt acuzati ca planuiau sa se alature organizatiei teroriste Al Qaeda si talibanilor din Afganistan, iar apoi sa ucida cetateni americani.

Conform Fox News, cei patru barbati arestati sunt din sudul Californiei. Purtatorul de cuvant al FBI, Laura Eimiller, a declarat ca acestia intentionau sa arunce in aer institutii ale Guvernului, dar si alte locuri publice. Liderul acestui grup, Sohiel Omar Kabir, in varsta de 34 de ani, i-a initiat pe alti doi barbati in doctrina radicala islamista a lui Anwar al-Awlaki - un fost sef Al Qaeda, in prezent decedat.

Apoi, Kabir a plecat in Afganistan, iard e acolo a tinut legatura cu cei doi: Ralph Deleon, in varsta de 23 de ani, si Miguel Alejandro Santana Vidriales, 21 de ani. Kabir intentiona sa-i aduca in Afganistan ca sa intre in contact cu organizatia sa terorista. Ulterior, cei doi l-au recrutat si pe Arifeen David Gojali, in varsta de 21 de ani.

Conform autoritatilor, Deleon si Santana ar fi spus unei surse a FBI-ului despre planurile lor de a declansa "jihadul violent".

Sursa: Fox News

VIDEO PROTVPLUS.RO